Helsingin yliopiston LUMA-keskus innoittaa lapsia ja nuoria sekä tukee opettajien työtä

Yhteistyössä eri tahojen kanssa tuemme ja edistämme luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

LUMA-sanomat

Maria Leivo painottaa lasten luontaisen innon ja kiinnostuksen säilyttämisen tärkeyttä

21.10.2016

LUMA-keskus Suomi palkitsi kesäkuussa 2016 Vuoden LUMA-toimijoita. Esittelemme nyt yhden palkituista. Maria Leivo on työskennellyt aktiivisesti tiede- ja teknologiakasvatuksen parissa jo vuosien ajan.

Lue lisää »

Uusi 55 tarinaa matematiikasta -sivusto avattu

19.10.2016

Matemaattis-luonnontieteellisten alojen Akateemiset ry (MAL) täyttää tänä vuonna 55 vuotta. Tämän kunniaksi MAL on julkaissut verkkosivuston otsikolla ”55 tarinaa matematiikasta”.

Lue lisää »

StarTista uutta potkua esiopetuksen ja perusopetuksen LUMA-yhteistyöhön

17.10.2016

Esikoulu ja perusopetus tiivistävät yhteistyötään entisestään StarTin avulla Lahdessa. Siellä StarT-projektissa tulee näkymään hiihdon MM-kisat. Lue lisää Timonkadun päiväkodin ja Mukkulan koulun suunnitelmista.

Lue lisää »

Pekka Pihola auttaa lapsia löytämään omat piilevät lahjansa

14.10.2016

LUMA-keskus Suomi palkitsi kesäkuussa 2016 Vuoden LUMA-toimijoita. Esittelemme nyt yhden palkituista. Pekka Pihola on viime vuosina tehnyt pyyteetöntä työtä lasten ja nuorten innostamiseksi LUMA-aineiden pariin robottiohjelmoinnin kautta sekä opettajien kouluttamiseksi aiheesta.

Lue lisää »

Tiesitkö tämän kiehtovista kivistä?

13.10.2016

LUMA SUOMI -kehittämisohjelmaan kuuluvat hankkeet Kiehtovat kivet ja Minä – vaikuttaja! esittäytyvät.

Katso video »