Helsingin yliopiston LUMA-keskus innoittaa lapsia ja nuoria sekä tukee opettajien työtä

Yhteistyössä eri tahojen kanssa tuemme ja edistämme luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Keskuksella on 7 toimipistettä:

Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

LUMA-sanomat

LUMA-keskus Suomi saa valtakunnallisen tehtävän

07.12.2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut LUMA-keskus Suomelle valtakunnallisen tehtävän. Valtakunnallinen tehtävä vahvistaa ja vakiinnuttaa LUMA-keskus Suomen toimintaa merkittävällä tavalla.

Lue lisää »

Oppimisyhteisöjen omat StarT-päivät Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi

07.12.2016

StarTissa on tällä hetkellä mukana yli 460 oppimisyhteisöä Suomesta ja 200 ulkomailta. Tiedossa on onnistumisen iloa tuhansien upeiden projektien muodossa ympäri maan ja sen rajojen ulkopuolellakin. StarTissa kannustetaan järjestämään oppimisyhteisön oma StarT-päivä, jossa projekteja esitellään oman yhteisön jäsenille. Päiville voi kutsua perheitä, yhteistyökumppaneita ja lähimedian. StarT-päivillä tuodaan esille suomalaisten lasten ja nuorten sekä oppimisyhteisöjen osaamista. Lisäksi StarT-päiviä nostetaan myös LUMA-keskus Suomen sivustoilla jaa sosiaalisessa mediassa. Lue vinkit oman onnistuneen StarT-päivän järjestämiseen!

Lue lisää »

StarT-festarit juhlistavat 100-vuotiasta Suomea

05.12.2016

StarT-festareilla luovat lapset ja nuoret esittelevät oppimisyhteisöissään totettamiaan innovatiivisia projektiluomuksia. Festareita järjestetään 10:llä paikkakunnalla ympäri Suomen. Niillä palkitaan alueen parhaita projektitöitä. Pääpalkinto festareilta on pääsy kansalliseen StarT-gaalaan. Festareilla on myös suuri yleisö paikalla kannustamassa ja se voi osallistua yleisöäänestykseen. Nyt festareiden ajankohdat on julkistettu! Merkitse lähifestarisi jo nyt kalenteriin.

Lue lisää »

Laskemista ja ymmärtämistä

02.12.2016

Tutustu LUMA SUOMI -ohjelmaan kuuluvassa Toimi ja laske -kehittämishankkeessa kehitettyihin matematiikan toiminnallisiin opetuspaketteihin.

Lue lisää »