Helsingin yliopiston LumA-tiedeakasvatuskeskus innoittaa lapsia ja nuoria sekä tukee opettajien työtä

Yhteistyössä eri tahojen kanssa tuemme ja edistämme tiedekasvatusta ja tieteiden opetusta ja oppimista kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä lasten ja nuorten tieteellistä harrastuneisuutta.

Keskuksella on 8 toimipistettä:

Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

LUMA-sanomat

Ilmakehän tutkijan työnkuva on monipuolinen sekä kotimaassa että ulkomailla

13.01.2017

StarT-hankkeessa Luonto ja ympäristö –teeman kummina toimii maailman viitatuin geotieteilijä Akatemiaprofessori ja Helsingin yliopiston fysiikan laitoksen ilmakehätieteiden osaston johtaja Markku Kulmala. Haastatteluun pohjautuvassa jutussa Kulmala kertoo työstään ilmakehätutkijana.

Lue lisää »

Tiede- ja työelämäpäivät houkuttelivat nuoria ja opettajia tutustumaan LUMA-alojen mahdollisuuksiin

20.12.2016

Joensuussa järjestettiin 9.12.2016 luonnontieteistä kiinnostuneille yhdeksäsluokkalaisille, lukiolaisille ja heidän opettajilleen tiede- ja työelämäpäivä teemalla ”Urapolut ja työelämävalmiudet”. Päivän tarkoituksena oli lisätä uravalintoja suunnittelevien oppilaiden ja opiskelijoiden tietämystä luonnontieteellisestä koulutuksesta ja siihen liittyvästä yritystoiminnasta.

Lue lisää »

Mielenkiintoiset oppimisympäristöt herättävät innostuksen kemiaan

19.12.2016

Uudistuneissa perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelman perusteissa korostetaan vuorovaikutteisia oppimisympäristöjä ja koulun ulkopuolella tapahtuvaa oppimista oppimistyön resurssina. LUMA-toiminnan avulla oppijoille tarjoutuu mahdollisuuksia luonnontieteiden oppimiseen mielenkiintoisissa oppimisympäristöissä. Kuudes väitöstutkimus LUMA-toiminnasta tarkastetaan 21.12. Jyväskylässä.

Lue lisää »

Matematiikkaa lukitussa huoneessa

12.12.2016

Miten huippusuosittua Escape room -konseptia voi hyödyntää matematiikan opetuksessa? Matematiikan opettajaksi opiskelevat Juuso Kilpiäinen, Antti Rissanen ja Johannes Vikman Helsingin yliopistosta kertovat, kuinka he suunnittelivat ja toteuttivat oman, matemaattisen version pakohuoneesta.

Lue lisää »

LUMA-keskus Suomi saa valtakunnallisen tehtävän

07.12.2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut LUMA-keskus Suomelle valtakunnallisen tehtävän. Valtakunnallinen tehtävä vahvistaa ja vakiinnuttaa LUMA-keskus Suomen toimintaa merkittävällä tavalla.

Lue lisää »