Helsingin yliopiston LUMA-keskus innoittaa lapsia ja nuoria sekä tukee opettajien työtä

Yhteistyössä eri tahojen kanssa tuemme ja edistämme luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Keskuksella on 7 toimipistettä:

Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

LUMA-sanomat

Biologian opettaja, pätevöidy maantieteen opettajaksi

26.10.2016

Puuttuuko sinulta opettajan pätevyydestä maantieteen opintoja? Tarjolla on nyt viimeisen kerran koulutuskokonaisuus, joka täydentää Helsingin yliopiston avoimen yliopiston tarjoamia maantieteen aineopintoja. Koulutus järjestetään Helsingissä, ja se sisältää lähiopetusta sekä itsenäisiä harjoitustöitä. Maantieteen aiemmat opinnot ovat hyödyksi, mutta eivät vaatimuksena kurssille osallistumiselle.

Lue lisää »

Kohti bio- ja kiertotaloutta – tukea yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen opintoihin

25.10.2016

Suomen luontokeskus Haltiaan on valmistunut yläkouluikäisille, lukioille ja toisen asteen ammatilliseen koulutukseen uusi pelillinen ohjelma Polku tulevaisuuteen Oy. Tavoitteena on vahvistaa oppijan ymmärrystä bio- ja kiertotaloudesta sekä yhteiskunnassa tehtävistä kestävän kehityksen valinnoista. Lisäksi vahvistetaan kykyä kuunnella muita ja tehdä yhteisiä päätöksiä sekä innovoida kestävän tulevaisuuden ratkaisuja.

Lue lisää »

Maria Leivo painottaa lasten luontaisen innon ja kiinnostuksen säilyttämisen tärkeyttä

21.10.2016

LUMA-keskus Suomi palkitsi kesäkuussa 2016 Vuoden LUMA-toimijoita. Esittelemme nyt yhden palkituista. Maria Leivo on työskennellyt aktiivisesti tiede- ja teknologiakasvatuksen parissa jo vuosien ajan.

Lue lisää »

Uusi 55 tarinaa matematiikasta -sivusto avattu

19.10.2016

Matemaattis-luonnontieteellisten alojen Akateemiset ry (MAL) täyttää tänä vuonna 55 vuotta. Tämän kunniaksi MAL on julkaissut verkkosivuston otsikolla ”55 tarinaa matematiikasta”.

Lue lisää »

StarTista uutta potkua esiopetuksen ja perusopetuksen LUMA-yhteistyöhön

17.10.2016

Esikoulu ja perusopetus tiivistävät yhteistyötään entisestään StarTin avulla Lahdessa. Siellä StarT-projektissa tulee näkymään hiihdon MM-kisat. Lue lisää Timonkadun päiväkodin ja Mukkulan koulun suunnitelmista.

Lue lisää »