Tervetuloa

Summamutikka-keskus on matematiikan oppimisen keskus, joka toimii osana Helsingin yliopiston LUMA-keskusta. Fyysisesti Summamutikka-keskus sijaitsee Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella. Keskuksen tavoitteena on innostaa ja motivoida lapsia ja nuoria matematiikan ja sen opiskelun pariin, tukea lasten ja nuorten matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta sekä tukea matematiikan opettajia tärkeässä opetustyössään ja ammatillisessa kehittymisessään. Voit katsoa Summamutikan esittelyvideon tästä.

Liity sähköpostilistalle tai tykkää meistä facebookissa, niin pysyt ajan tasalla!

Uutisia

Jenni Räsänen on innostunut eheyttämään LUMA-aineiden opetusta

16.09.2016

LUMA-keskus Suomi palkitsi kesäkuussa 2016 Vuoden LUMA-toimijoita. Esittelemme nyt yhden palkituista. Jenni Räsänen on kehittänyt huomattavalla tavalla yhteistyötä yliopistollisten LUMA-toimijoiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa

Lue lisää »

StarT opettajan silmin: oppimisen iloa ja tukea OPS:iin

01.09.2016

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi koko Suomessa käynnistettävään yhteisöllisyyttä ja monialaisuutta tukevaan StarT-hankkeeseen on ilmoittautunut mukaan jo 200 oppimisyhteisöä. Etenkin StarTin vahvaa OPS-yhteyttä arvostetaan laajasti ilmoittautuneiden keskuudessa. Myös muita sen tarjoamia mahdollisuuksia kiitellään. Lue lisää, mitä mukaan ilmoittautuneet ajattelevat!

Lue lisää »

Tutkijoiden yö – Suomi mukana Euroopan laajuisessa tiedetapahtumassa

23.08.2016

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina (30.9.2016) yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua Suomessa kolmellatoista eri paikkakunnalla. Vuodesta 2005 saakka järjestetty tapahtuma tekee tiedettä ja tutkimusta tutuksi suurelle yleisölle. Yhden illan ja yön aikana lapset, aikuiset, nuoret ja vanhukset pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta!

Lue lisää »

«