Tervetuloa

Summamutikka-keskus on matematiikan oppimisen keskus, joka toimii osana Helsingin yliopiston LUMA-keskusta. Fyysisesti Summamutikka-keskus sijaitsee Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella. Keskuksen tavoitteena on innostaa ja motivoida lapsia ja nuoria matematiikan ja sen opiskelun pariin, tukea lasten ja nuorten matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta sekä tukea matematiikan opettajia tärkeässä opetustyössään ja ammatillisessa kehittymisessään. Voit katsoa Summamutikan esittelyvideon tästä.

Liity sähköpostilistalle tai tykkää meistä facebookissa, niin pysyt ajan tasalla!

Uutisia

Tutkijoiden yö – Suomi mukana Euroopan laajuisessa tiedetapahtumassa

23.08.2016

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina (30.9.2016) yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua Suomessa kolmellatoista eri paikkakunnalla. Vuodesta 2005 saakka järjestetty tapahtuma tekee tiedettä ja tutkimusta tutuksi suurelle yleisölle. Yhden illan ja yön aikana lapset, aikuiset, nuoret ja vanhukset pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta!

Lue lisää »

Onko lapsesi osallistunut Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen järjestämälle tiedeleirille viime vuosina? Vastaa kyselyyn

01.06.2016

Helsingin yliopiston LUMA-keskus järjestää vuosittain useita tiedeleirejä, jotka käsittelevät erilaisia matemaattis-luonnontieteellisiä teemoja. Leireillä opitaan muun muassa ohjelmointia, rikospaikkatutkintaa ja matemaattista ongelmanratkaisua. Aikaisempina vuosina leireille osallistuneiden vanhemmille toteutetaan nyt kyselytutkimus leiritoiminnan kehittämiseksi.

Lue lisää »

Kouluväen kokemuksia avoimista ongelmista

20.05.2016

LUMA SUOMI -kehittämisohjelmaan kuuluvassa Ymmärrystä ongelmanratkaisuun -hankkeessa on viime aikoina ratkaistu avoimia ongelmia muutamassa kymmenessä luokassa aktiivisesti vähintään kerran kuukaudessa. Hankkeen kehittäjät ovat kyselleet hankkeeseen osallistujilta heidän käsityksiään avoimien ongelmien parissa työskentelystä.

Lue lisää »

«