Tervetuloa

Summamutikka-keskus on matematiikan oppimisen keskus, joka toimii osana Helsingin yliopiston LUMA-keskusta. Fyysisesti Summamutikka-keskus sijaitsee Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella. Keskuksen tavoitteena on innostaa ja motivoida lapsia ja nuoria matematiikan ja sen opiskelun pariin, tukea lasten ja nuorten matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta sekä tukea matematiikan opettajia tärkeässä opetustyössään ja ammatillisessa kehittymisessään. Voit katsoa Summamutikan esittelyvideon tästä.

Uutisia

Nyt mahdollisuus esittää konkreettisia aloitteita LUMA SUOMI -kehittämisohjelman sisältöihin

17.04.2014

LUMA SUOMI –kehittämisohjelmassa 2014–2019 päämääränä on 6–16-vuotiaiden LUMA-aineiden osaamisen vahvistaminen motivaation ja kiinnostuksen lisäämisen kautta. Ohjelma on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Ohjelman sisältöihin otetaan vastaan aloitteita 12.5. mennessä.

Lue lisää »

Vuoden 2013 LUMA-koulu: Viikin normaalikoulu

28.03.2014

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu voitti vuoden LUMA-koulu -kilpailun 2013 yläkoulun sarjan. Koulun LUMA-päivillä oli mukana kansallisen LUMA-strategian vuoden 2013 teemoista toiminnallinen matematiikka ja globaalit ympäristöhaasteet.

Lue lisää »

Viikon matikkatehtävä 7/2014: Pienet sammakot

24.03.2014

Tämän viikon matikkatehtävä on klassinen pulmatehtävä, jota voi työstää luokassa monella eri tavalla!

Lue lisää »