Tervetuloa

Summamutikka-keskus on matematiikan oppimisen keskus, joka toimii osana Helsingin yliopiston LUMA-keskusta. Fyysisesti Summamutikka-keskus sijaitsee Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella. Keskuksen tavoitteena on innostaa ja motivoida lapsia ja nuoria matematiikan ja sen opiskelun pariin, tukea lasten ja nuorten matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta sekä tukea matematiikan opettajia tärkeässä opetustyössään ja ammatillisessa kehittymisessään. Voit katsoa Summamutikan esittelyvideon tästä.

Uutisia

Vuoden 2013 LUMA-koulu: Viikin normaalikoulu

28.03.2014

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu voitti vuoden LUMA-koulu -kilpailun 2013 yläkoulun sarjan. Koulun LUMA-päivillä oli mukana kansallisen LUMA-strategian vuoden 2013 teemoista toiminnallinen matematiikka ja globaalit ympäristöhaasteet.

Lue lisää »

Viikon matikkatehtävä 7/2014: Pienet sammakot

24.03.2014

Tämän viikon matikkatehtävä on klassinen pulmatehtävä, jota voi työstää luokassa monella eri tavalla!

Lue lisää »

International Millennium Youth Camp 2014 osallistujat valittu

20.03.2014

Vuoden 2014 kansainvälisen Millennium Youth-leirin osallistujat on julkaistu. Joukkoon kuuluu viisi huippulahjakasta suomalaisnuorta. Helsingin yliopiston matemaattis- luonnontieteellinen tiedekunta ja osa Aalto-yliopiston korkeakouluista myöntää leirille hyväksytyille opinto-oikeuden erillishaun kautta.

Lue lisää »