Lapsille, nuorille ja perheille

Tervetuloa innostumaan tieteestä! Tarjoamme lapsille ja nuorille tiede- ja teknologia-aiheisia aktiviteetteja, kuten  kerhoja, leirejä ja työpajoja. Tai miten olisivat tiede- ja teknologiateemaiset juhlat? Järjestämme toimintaa myös verkon välityksellä.

Osa aktiviteeteista on maksuttomia, osasta perimme pienen maksun. Aktiviteetteja ohjaavat yleensä opettajaopiskelijat,  jotka ovat saaneet tehtävään koulutuksen.

Seuraa myös uutiskirjeettämme saadaksesi tiedon ajankohtaisimmasta toiminnasta. Ota myös seurantaan paikallinen LUMA-keskuksesi saadaksesi tietää alueellasi tapahtuvasta toiminnasta lapsille ja nuorille.

Osallistu ja innostu tieteestä!

Tiede- ja teknologiakerhot

Kolme lasta harjoittelee pipettien käyttöä tiedekerhossa.

LUMA-keskukset järjestävät kerhoja sekä oppiainekohtaisesti että ilmiölähtöisesti. Kerhoilla innostamme lapsia matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian pariin sekä tarjoamme positiivisia oppimisen elämyksiä.

Katso ajankohtaisin kerhotarjontamme sekä aina käytettävissä olevat virtuaalikerhomme tältä sivulta.

Tiede- ja teknologialeirit

Miten olisi mukavaa tekemistä kesälle? LUMA-keskukset järjestävät tiede- ja teknologialeirejä lomakausina eri teemoista, kuten luonto, tiede, ympäristö, matematiikka tai ohjelmointi. Leireillä lapset ja nuoret pääsevät oppimaan uutta, harjoittelemaan tutkimisen taitoja sekä tutustumaan samanmielisiin ystäviin.Tiedotamme leiritoiminnasta vuosittain LUMA-sanomissa ja uutiskirjeessämme.

Työpajat ja teemapäivät

Monet LUMA-keskukset järjestävät maksuttomia tiedetyöpajoja, kuten tiede- ja teknologiapysäkkejä. Työpajoihin ei yleensä tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikalle voi tulla mihin aikaan tahansa joko yksin, kavereiden tai vaikka vanhempien tai isovanhempien kanssa.

Järjestämme vuosittain LUMA-viikot oppimisyhteisöille. Viikkojen aikana järjestetään monenlaisia tapahtumia ja aktiviteetteja LUMA-aineiden opetukseen liittyen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Tiede- ja teknologiajuhlat

Tuleva kemian aineenopettaja Ida Koskinen Helsingin yliopiston kemian osastolta ohjaa tiedesynttäreitä.

Joissakin LUMA-keskuksissa järjestetään tiede- ja teknologiajuhlia pientä maksua vastaan. Erityisen suosittuja ovat lasten tiede- ja teknologiateemaiset syntymäpäivät, mutta meiltä onnistuvat myös yritysten tiede- ja teknologiatyöpajat esimerkiksi virkityspäiville.

Tukea ja inspiraatiota oman tulevaisuuden pohtintaan

Mikä minusta tulee isona? MIhin LUMA-aloilta voi työllistyä? Millaista LUMA-aineiden opiskelu on korkea koulussa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia seuraavilta verkkosivuilta. Olemme myös koonneet listaa peruskouluista ja lukioista, joissa tarjotaan LUMA-painotteista opetusta.

Tulevat tapahtumat

Kokeile kotona -työohjeita YouTubessa

Demonstraatioita ja työohjeita -soittolistamme YouTubessa on koottu video-ohjeita useisiin tiedekokeisiin, joita voit helposti kokeilla joko kotona tai koulussa. Pääset katsomaan soittolistan videoita alta olevasta linkistä: