Dyna-miitit – Lukion kurssisuoritus tiede- ja teknologiatapahtumiin osallistumalla

Dyna-miitit on konsepti, jossa pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen.

Voit osallistua mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen järjestämiin luonnontiede- matematiikka- ja teknologia-aiheisiin yleisötapahtumiin/luennoille ym. ja raportoida niitä oppimispäiväkirjatyyppisesti. Riittävän määrän osallistumisia raportoimalla saat LUMA-lukiodiplomin, jota vastaan voit anoa lukion kurssisuoritusta oman lukiosi rehtorilta.

Voit aloittaa tapahtumiin osallistumisen esimerkiksi lukion ensimmäisen vuoden syksynä ja jatkaa lukion toisen vuoden kevääseen tai kolmannen vuoden syksyyn.

Lisätietojen kyselyt ja muut yhteydenotot Dyna-miitteihin liittyen:
Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus, tiedekasvatus@helsinki.fi.


Yksittäisen tapahtuman raportointi

Voit laatia yksittäisen tapahtuman/luennon sisällöstä ja siellä saamistasi kokemuksista ja heränneistä ajatuksista ja kysymyksistä oppimispäiväkirjatyyppisen vapaamuotoisen raportin.

Tekstin laajuus on 2–3 sivua (A4). Raportissa voi tekstin lisäksi olla myös kuvia ja siihen voi linkittää/upottaa videotakin. Tuo raportissa selkeästi esiin, mistä, missä ja milloin järjestetystä tapahtumasta on kyse.

Julkaise raporttisi netissä, vaikkapa postauksena omassa blogissasi tai jaettuna dokumenttina. Käytä luovuuttasi raportin viimeistelyssä!

Lähetä linkki raporttiisi kyseisestä tapahtumasta, viimeistään kolme (3) viikkoa tapahtuman jälkeen, yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Palvelusta otetaan sinuun yhteyttä, jos raportissasi on jotain häikkää. Joka tapauksessa saat kuittauksen, jos ja kun raporttisi on OK.


LUMA-lukiodiplomi kahdeksasta raportista

Kun olet lähettänyt raportin hyväksytysti kaikkiaan kahdeksasta (8) eri tapahtumasta/luennosta, ota yhteyttä yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen ja pyydä LUMA-lukiodiplomia.

Kerro pyynnössäsi nimesi, asuinkuntasi sekä lukio, jossa opiskelet.

Diplomi lähetetään sinulle PDF-tiedostona sähköpostitse.


LUMA-lukiodiplomilla lukion kurssisuoritus

Moni lukio on lupautunut antamaan soveltavan kurssin suoritusmerkinnän LUMA-lukiodiplomin pohjalta.

Kysy oman lukiosi rehtorilta mahdollisuudesta!