Dyna-miitit – Lukion kurssisuoritus tiede- ja teknologiatapahtumiin osallistumalla

Kuvannut Jack Amick (CC BY-NC 2.0).

 

Dyna-miitit on konsepti, jossa pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen.

Voit osallistua mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen järjestämiin luonnontiede- matematiikka- ja teknologia-aiheisiin yleisötapahtumiin/luennoille ym. ja raportoida niitä oppimispäiväkirjatyyppisesti. Riittävän määrän osallistumisia raportoimalla saat LUMA-diplomin, jota vastaan voit anoa lukion kurssisuoritusta oman lukiosi rehtorilta.

Voit aloittaa tapahtumiin osallistumisen esimerkiksi lukion ensimmäisen vuoden syksynä ja jatkaa lukion toisen vuoden kevääseen tai kolmannen vuoden syksyyn.


Yksittäisen tapahtuman raportointi

Voit laatia yksittäisen tapahtuman/luennon sisällöstä ja siellä saamistasi kokemuksista ja heränneistä ajatuksista ja kysymyksistä oppimispäiväkirjatyyppisen vapaamuotoisen raportin.

Tekstin laajuus on 2-3 sivua (A4). Raportissa voi tekstin lisäksi olla myös kuvia ja siihen voi linkittää/upottaa videotakin. Tuo raportissa selkeästi esiin, mistä, missä ja milloin järjestetystä tapahtumasta on kyse.

Julkaise raporttisi netissä, vaikkapa postauksena omassa blogissasi tai peda.net-sivullasi tai jaettuna dokumenttina esim. Google Drivessä tai Microsoft OneDrivessä. Käytä luovuuttasi raportin viimeistelyssä!

Lähetä linkki raporttiisi kyseisestä tapahtumasta, viimeistään kolme (3) viikkoa tapahtuman jälkeen, osoitteeseen luma@luma.fi.

LUMA-keskus Suomesta otetaan sinuun yhteyttä, jos raportissasi on jotain häikkää. Joka tapauksessa saat kuittauksen, jos ja kun raporttisi on OK.


LUMA-diplomi kahdeksasta raportista

Kun olet lähettänyt raportin hyväksytysti kaikkiaan kahdeksasta (8) eri tapahtumasta/luennosta, ota yhteyttä luma@luma.fi ja pyydä LUMA-diplomia.

Kerro pyynnössäsi nimesi, asuinkuntasi sekä lukio, jossa opiskelet.

Diplomi lähetetään sinulle PDF-tiedostona sähköpostitse.


LUMA-diplomilla lukion kurssisuoritus

Moni lukio on lupautunut antamaan soveltavan kurssin suoritusmerkinnän LUMA-diplomin pohjalta.

Kysy oman lukiosi rehtorilta mahdollisuudesta!


Mistä löydän tietoa tapahtumista, joihin voin osallistua?

Tutustu mm. yliopistojen ja yliopistokeskusten verkkosivustoihin.

Tutustu myös

Voit myös kysyä vinkkejä osoitteesta luma@luma.fi.