Tiede- ja teknologiakerhot

Tiedekerhoissa opitaan hauskalla tavalla! Järjestämme kerhotoimintaa eri ikäisille ja eri aiheista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Toiminnan tavoitteena on tarjota onnistumisen elämyksiä sekä innostaa LUMA-aineiden pariin. Pyrimme pitämään kerhotoiminnan hinnan mahdollisimman alhaisena, jotta mahdollisimman monet pääsisivät osallistumaan kerhoihimme.

Kerhotarjontaamme keväällä 2022 (päivitetään kevään aikana):

Lounais-Suomen LUMA-keskuksen tiedekerhot

Tutustu tieteisiin, testaa jännittäviä tiedetemppuja itse tai valmista luonnonkosmetiikkaa, Lounais-Suomen LUMA-keskuksen monipuolisesta valikoimasta jokainen löytää taatusti omansa!
Missä:
 LUMA-laboratorio Turun yliopistolla
Milloin: helmi-, maalis- ja huhtikuussa järjestetään omat kerhot
Kenelle: kerhot on suunnattu eri ikäryhmille eskarista alakouluun
Lue lisää kerhoista ja ilmoittaudu 10.1.2022 alkaen

Tiedeluokka Linkin ohjelmointikerhot

Helsingin yliopiston tiedeluokka Linkki järjestää ohjelmointikerhoja niin aloitteleville kuin edistyneemmillekin osallistujille.
Missä: Osa kerhoista järjestetään etänä ja osa Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella
Milloin: Kerhot alkavat tammikuussa ja jatkuvat huhtikuulle.
Kenelle: Omat ryhmät aloitteleville ja edistyneille osallistujille alakouluikäisistä ja yläkouluikäisistä.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Kemianluokka Gadolinin tiedekerhot

Helsingin yliopiston kemianluokka Gadolin järjestää keväällä kolme eri kohderyhmille suunnattua tiedekerhoa, joissa päästään tutustumaan kemiaan hauskasti!
Missä: Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella sekä yksi kerho etänä
Milloin: maalis-huhtikuussa
Kenelle: perhekerho 5 – 7-vuotiaille sekä kaksi ryhmää 1. – 4.-luokkalaisille
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tammikuussa

Monien virtuaalikerhojen materiaalit ovat jatkuvasti hyödynnettävissä

Virtuaalikerhot mahdollistavat  pitkäjänteisen harrastamisen LUMA-tieteiden parissa myös niille, jotka eivät pääse osallistumaan perinteisiin kerhoihin. Virtuaalisiin kerhoihin voi osallistua kotoa tai vaikka koulun iltapäiväkerhosta.

Virtuaaliseikkailu ötököiden maailmassa

Oukka ja Riikkinen ovat pikkiriikkisiä ötököitä. Ne asuvat Mahdottoman Suuren Puun juurella. Olet ehkä joskus kävellyt niiden ohi, ehkä jopa nähnyt niiden puuhailevan ötökkäaskareitaan Puun juurella. Tänään pääset auttamaan Oukkaa ja Riikkistä. Ne ovat nimittäin saaneet tehtäväkseen kartoittaa ympäröivää maailmaa sekä Mahdottoman Suurta Puuta.

Tiedekerho on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille ja se perustuu Gaudeamuksen ja Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen lastenkirjasarjaan. Monitieteisessä tiedekerhossa tutustutaan hauskalla tavalla luonnon monimuotoisuuteen tarinan pohjalta.

Vir­tu­aa­li­seik­kai­lu ötö­köi­den maa­il­mas­sa

Tiedetemput

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen Tiedetempuissa tutkitaan ja kokeillaan näyttäviä luonnontieteiden ilmiöitä arkipäiväisten välineiden avulla. Tiedetemput koostuvat yksittäisistä tempuista sekä virtuaalitiedekerhosta, jossa voit suorittaa viikoittain ilmestyviä uskomattomia kokeita omaan tahtiin kotona tai koulussa. Mikäli innostut tekemään kaikki 10 tiedetemppua, voit hakea diplomia suorituksesta sivulla olevien ohjeiden avulla.

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen Tiedetemput

Mathversum

Mathversum on Summamutikka-tiedeluokan kehittämä ja ylläpitämä virtuaalinen matematiikkakerho. Kerhossa pyritään löytämään vastauksia kysymyksiin, kuten mihin matematiikkaa tarvitaan, missä matematiikkaa käytetään, mitä hyötyä matematiikasta on ja mistä matematiikkaa löytyy?

Jokaisen kerhokerran alussa kerrotaan kerhon aiheesta sekä annetaan ohjeet oman tutkimuksen suorittamiseen. Tutkimustuloksista voit raportoida jättämällä kommentin omalla nimelläsi tai nimimerkilläsi varustettuna.

MathVersum-virtuaalimatematiikkakerhot

Katso MathVersum-kerhon kerrat YouTubessa:

Pikku-Jipot-virtuaalitiedekerhot

Pikku-jipot virtuaalikerhossa harrastamaan pääsevät alle kouluikäiset! Kerhoissa tutustutaan luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan leikin ja hauskojen tutkimuksien kautta. Keskiössä ovat oivaltamisen ilo ja tekemisen riemu. Kerhossa sovelletaan tunneoppimisen periaatteita.

Katso Pikku-Jipot -virtuaalikerhon kerrat YouTubessa:

StarT GoEdu! -tiedekerho

Virtuaalinen tiedekerho StarT GoEdu! innostaa havainnoimaan ympäristöä ja tekemään omia tutkimuksia. Virtuaalikerhon tehtävät on suunnattu 3.-7.-luokkalaisille, mutta myös muun ikäiset voivat osallistua kerhotoimintaan.

Aiheena kerhovideoilla ovat StarTista tutut teemat mm. matematiikka ympärillämme, hyvinvointi ja terveys sekä tähdet ja avaruus. Kerhossa rakennamme pienoismalleja, teemme tutkimusmatkan roskakoriin sekä ohjelmoimme oman pelin. Jokaisella kerhovideolla annetaan ohjeet oman tutkimuksen tekemiseen. Tutkimuksen toteutuksen ja laajuuden saa valita itse. Tervetuloa mukaan!

StarT GoEdu! -virtuaalitiedekerhot
Katso StarT GoEdu! -kerhon kerrat YouTubessa:

Haluatko perustaa oman kerhon?

Seuraavista linkeistä löydät tukimateriaalia kerhojen perustamiseksi:

  • Extreme Numbers (matematiikan ja fysiikan harjoituksia eri-ikäisille)
  • Matikka-akatemia (luokiolaisten ja yläkoululaisten matematiikkakerhoon harjoitustehtäviä ratkaisuineen)
  • Pulmaario-pajakonsepti (matematiikan ja ohjelmoinnin haasteita ja pulmia 9 – 13-vuotiaille, materiaalit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi)
  • StarT-materiaalipankki (ideoita monitieteisten projektitöiden toteuttamiseen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle)