Opettajille ja oppimisyhteisöille

Tuemme opettajia ja oppimisyhteisöjä opetussuunnitelman perusteiden tavoitteiden toteuttamisessa.

StarT-ohjelman logo: maapallon ympäri ihmishahmoja käsi kädessäVirtuaaliLUMA-sivulta löydät verkostomme tarjoamia materiaaleja ja aktiviteetteja etänä toteutettavan opetuksen tueksi.

StarT-projektioppimisohjelma tukee monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista.

Tarjoamme mahdollisuuden esimerkiksi tuoda opetusryhmiä toiminnalliselle opintokäynnille suosittuihin tiede- ja teknologialuokkiimme.

Lisäksi tarjoamme työn tueksi sähköisiä materiaaleja sekä lainattavaa välineistöä.

LUMATIKKA-logoJatkuvan, elinikäisen ammatillisen kehittymisen tueksi järjestämme täydennyskoulutusta. Tutustu esimerkiksi suosittuun matematiikan täydennyskoulutukseemme LUMATIKKAAN.

Voit myös hakea koulullesi tai oppimisyhteisöllisesi ilmaista ZAU-kerhoa syksylle 2021. Me järjestämme kerhoa varten ohjaajan, joka myös vastaa kerhojen suunnittelusta.

Opetttajalle hyödyllisiä videosarjoja YouTubessa

YouTube kanavaltamme löytyy paljon hyödyllistä materiaalia opettajan työ tueksi. Kurkkaa ainakin seuraavat soittolistat:

Demonstraatioita ja työohjeita

Videoituja työohjeita ja ideoita moniin hauskoihin LUMA-aineiden kokeellisiin töihin.

Ohjelmointia opettajalle

Sarjassa ohjelmoidaan kuusi yksinkertaista peliä Scratchilla ja mukaan voi teoriassa hypätä milloin vain. Koska yhdellä kerralla ei ehdi tai muista kaikkia vinkkejä antaa niin niitä on ripotellen eri jaksoissa. Jaksot on esitetty oikealle yleisölle ja heiltä usein tarkentavia kysymyksiä näkyykin jakson aikana.

Scratch on mm. peruskouluikäisille suunnattu visuaalinen ohjelmointikieli.

Maantieteen täydennyskoulutuksia

Videosarjassa on neuvottu esimerkiksi Libre Officen, Gis Cloudin, Google Earthin ja ArcGisin käyttöä.

Geogebra-opetusvideoita

Videosarjassa tutustutaan Geogebra-matematikkaohjemiston perusteisiin sekä sen mahdollisuuksiin matematiikan opetuksessa että opiskelun tukena.

LUMA-aineiden ammattigalleria

Videoilla on haastateltu eri alojen asiantuntijoita, jotka tarvitsevat työssään LUMA-aineiden, kuten matematiikan, osaamista. Videot sopivat vaikka inspiraatioksi oppitunneille!

LUMATIKKA: Mitä tiedämme matematiikan osaamisen ja asenteiden kehityksestä?

Suomessa toteutettiin poikkeuksellisen laaja matematiikan oppimiseen liittyvä pitkittäistutkimus, jossa oppilaita seurattiin yhdeksän vuoden ajan aina kolmannelta luokalta toisen asteen loppuun saakka. Videolla professori Markku Hannula luo katsauksen matematiikan osaamiseen ja asenteisiin liittyviin tutkimustuloksiin.

LUMATIKKA: Miksi matematiikkaa tarvitaan nykypäivän työelämässä?

 

Matematiikan osaaminen ennustaa matemattisille aloille hakeutumista, mutta minkälaisia taitoja matematiikan taitajat nykypäivän työelämässä tarvitsevat ja minkälaisiin tehtäviin he työllistyvät? Vastaako mielikuva matemaattisista aloista todellisuutta? Videolla Helsingin yliopiston professori Markku Hannula pohtii aihetta.