Tutkija oppitunnille? Tarve asiantuntijan erityisosaamiselle?

Aalto-yliopiston tutkijavierailijat

Kiinnostaisiko kuulla, minkälaisia ovat tulevaisuuden nanolaitteet? Entä miten toimii kvanttitietokone? Tilaa tutkija vierailulle kouluunne! Aalto-yliopisto Junior tarjoaa peruskouluille ja lukioille tutkijavierailuja. Tutkijat järjestävät pienen tiedetuokion luokkaanne: esittelevät omaa tutkimustaan hauskalla tavalla oppilaiden tason huomioiden tai tekevät mielenkiintoisia kokeita sekä kertovat työstään ja vastaavat oppilaiden kysymyksiin.

Helsingin yliopiston opiskelijaesittelijät

Helsingin yliopiston opiskelijaesittelijät kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuus voidaan järjestää lukiossa oppitunnilla, yliopiston kampuksella tai verkon välityksellä. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

StarT-lähettiläs tukemaan StarT-projektiopiskelua

StarT-toimintaan mukaan ilmoittautuneet oppimisyhteisöt voivat toivoa alueensa LUMA-keskukselta StarT-lähettiläitä tukemaan projektiopiskelua.

Tampereen LUMATE-keskuksen asiantuntijapankki

Asiantuntijapankista opettajat voivat etsiä asiantuntijoita puhumaan omalle tunnilleen ja näin täydentämään opetusta. Asiantuntijan vierailu ei maksa koululle mitään.

TAT:in Asiantuntijaverkosto

Asiantuntijaverkoston asiantuntijavieraat tuovat tietoa työelämästä kouluun etäyhteyden avulla.


Kysy asiantuntijalta

Voit lähettää kysymyksiä useissa verkkopalveluissa, mm.

tai esimerkiksi yhteisöllisen median foorumeissa, mm.

Tutustu myös aikaisempiin kysymyksiin ja vastauksiin LUMA-aiheisiin liittyen.