Tutkija- ja opiskelijavierailut

Korkeakoulujen tai LUMA-keskusten järjestämät vierailut

Aalto-yliopiston tutkijavierailijat

Kiinnostaisiko kuulla, minkälaisia ovat tulevaisuuden nanolaitteet? Entä miten toimii kvanttitietokone? Tilaa tutkija vierailulle kouluunne! Aalto-yliopisto Junior tarjoaa peruskouluille ja lukioille tutkijavierailuja. Tutkijat järjestävät pienen tiedetuokion luokkaanne: esittelevät omaa tutkimustaan hauskalla tavalla oppilaiden tason huomioiden tai tekevät mielenkiintoisia kokeita sekä kertovat työstään ja vastaavat oppilaiden kysymyksiin.

Helsingin yliopiston opiskelijaesittelijät

Helsingin yliopiston opiskelijaesittelijät kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuus voidaan järjestää lukiossa oppitunnilla, yliopiston kampuksella tai verkon välityksellä. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tampereen yliopiston Juniversityn asiantuntijapankki ja LUMATE-lähettiläät

Asiantuntijapankista opettajat voivat etsiä asiantuntijoita puhumaan omalle tunnilleen ja näin täydentämään opetusta. Asiantuntijan vierailu ei maksa koululle mitään.

LUMATE-lähettiläät vierailevat (45 min) oppitunneilla innostamassa tulevaisuuttaan suunnittelevia yläkoululaisia ja kertomassa osaamisen hyödyistä riippumatta oppilaiden suunnitelmista tai tavoitteista peruskoulun jälkeen. LUMATE-lähettiläät ovat luonnontieteiden opiskelijoita tai vastavalmistuneita, jotka kertovat omia kokemuksiaan opiskelusta ja luonnontieteiden osaamisen tärkeydestä kaikilla aloilla.

Tutkija tavattavissa

Tutkija tavattavissa -palvelun tarkoituksena on mahdollistaa helpot ja matalan kynnyksen tutkijavierailut kouluihin sekä oppilaitoksiin maantieteellisestä sijainnista sekä resursseista riippumatta.

Kysy asiantuntijalta

Voit lähettää kysymyksiä useissa verkkopalveluissa, mm.

tai esimerkiksi yhteisöllisen median foorumeissa, mm.

Tutustu myös aikaisempiin kysymyksiin ja vastauksiin LUMA-aiheisiin liittyen.