Osallistu StarT-yleisöäänestykseen ‒ inspiroidu ja opi uutta

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarTin yleisöäänestykseen. StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu videoita StarT-projekteista ja hyvistä käytänteistä. Käy tutustumassa, inspiroidu ja opi uutta!

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarTissa opitaan yhdessä koko oppimisyhteisön voimin toteuttamalla ilmiöpohjaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan.

StarTin pitkäaikaisena tavoitteena on vakiinnuttaa yhteisöllinen ja innostava StarT-toiminta osaksi koulujen ja muiden oppimisyhteisöjen jokavuotista toimintaa. Lapsista ja nuorista koostuvat tähtitiimit päiväkodeista, kouluista, harrasteryhmistä ja kodeista jakavat oppimisen iloa kansallisessa ja kansainvälisessä StarT-yhteisössä, jossa on mukana tänä lukuvuonna lähes 800 oppimisyhteisöä 36:sta eri maasta.

“Yhdessä hyvää tulevaisuuteen!” kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. He ovat mukana niin viestinnässä, tarjoavat asiantuntijatukea oppimisyhteisöille kuin palkitsevat ansioituneimpia tähtitiimejä ja oppimisyhteisöjen hyviä käytänteitä.

StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu StarTin aluefestareille edenneiden oppimisyhteisöjen tekemiä videoita heidän StarT-projekteistaan sekä StarTin toteuttamiseen liittyvistä hyvistä käytänteistä. Videoiden kautta jaetaan innostusta ja oppimisen iloa!

Videoiden tiimoilta järjestetään myös yleisöäänestys, jonka tavoitteena on paitsi jakaa ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videota, jossa on esitelty sinusta paras StarT -projekti tai hyvä käytänne, voit antaa äänesi kyseiselle projektitiimille tai oppimisyhteisölle. Äänestysaikaa on huhtikuun loppuun asti.

Äänestyksen voittaneet saavat kutsun StarT 2017 -gaalaan, jossa heidät palkitaan. Gaala on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma kuluvana lukuvuonna. Yleisöllekin avoin gaala järjestetään 23.5.2017 Helsingissä osana Valtakunnallisia LUMA-päiviä.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan StarT-toimintaan. Äänestä suosikkivideotasi huhtikuun loppuun mennessä!

StarT:ista antaa lisätietoja johtaja, professori Maija Aksela, 050 514 1450, ja projektipäällikkö Outi Haatainen, 050 448 9508, tai info@start.luma.fi.

 

Teksti: Outi Haatainen. Kuva: Pipsa Blomgren.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail