Li Andersson ja Peter Vesterbacka mukaan Turun Science on Stage -festivaalien suojelijoiksi

LUMA-keskus Suomi toimii vuoden 2024 Science on Stage -festivaalien pääjärjestäjänä. Tapahtuman suojelijoina toimivat Li Andersson, Mari Pantsar ja Peter Vesterbacka. Festivaalit järjestetään Turussa, jolloin suomalaisilla opettajilla on upea mahdollisuus tutustua eurooppalaisten kollegoidensa opetusideoihin. Vuoden 2024 festivaalien teemana on Sustainability in STEM education.

Science on Stage -festivaalit ovat joka toinen vuosi järjestettävät LUMA-aineiden opettajille suunnattu kansainvälinen messutapahtuma, jossa jaetaan ideoita, opitaan uutta ja tutustutaan kansainvälisiin kollegoihin. Vuonna 2022 festivaalit kokosivat yhteen 450 eurooppalaista opettajaa yli 30 maasta ollen näin Euroopan suurin opetustapahtuma LUMA-aineita opettaville.

Suomessa tapahtumakonsepti on uusi ja uniikki: messupisteillä opettajat esittelevät omaa opetustaan ja oppimismateriaalejaan kaupallisten toimijoiden sijasta. Tapahtuman suojelijat ovat allekirjoittaneet festivaalin tavoitteet, ja työskentelevät tapahtuman teemojen parissa. Opettajien rooli yhteiskunnan avaintekijöinä on tunnistettu myös vaikuttajien keskuudessa.


Opetusministeri Li Andersson on Science on Stage Turku 2024 -tapahtuman suojelija. Kuva: OKM / Katarina Koch

Opetusministeri Li Andersson toimii tapahtuman suomalaisena suojelijana. Ministeri Andersson on toiminut opetusministerinä pääministeri Antti Rinteen hallituksessa 6.6.2019–10.12.2019 ja pääministeri Sanna Marinin hallituksessa 10.12.2019 alkaen. Andersson puolustanut, kehittänyt ja tukenut suomalaista opetusta voimakkaasti ministerikautensa aikana. Andersson on myös tunnettu turkulainen.


Mari Pantsar
partneri, Kari & Pantsar Co.

Tapahtuman kestävän kehityksen suojelijana toimii Mari Pantsar. Mari Pantsar on edistänyt urallaan merkittävästi kestävää tulevaisuutta ja kiertotaloutta. Tällä hetkellä Mari Pantsar toimii partnerina yrityksessään Kari & Pantsar Co. Yrityksen tehtävänä on luontokadon pysäyttäminen auttamalla yrityksiä sekä yhteisöjä ymmärtämään luonnon monimuotoisuutta ja kiertotalouden perusteita, sekä tukemalla yrityksiä konkreettisissa toimissa.

”Kestävä kehitys ja erityisesti ekologisten haasteiden ratkaiseminen vaatii uudenlaista osaamista ja myös muutoksia arvoissamme. Kestävän elämäntapojen ja kestävän tuotannon mahdollistamisessa opetuksella ja koulutuksella on aivan keskeinen rooli.” – Mari Pantsar


Yrittäjä, mobiilipelien kehittäjä ja opetuspeliyhtiö Lightneerin brändijohtaja Peter Vesterbacka toimii myös Science on Stage Turku 2024 -tapahtuman suojelijana. Vesterbacka tunnetaan monen innovatiivisen ja kansainvälisen aloitteen, kuten peliyhtiö Rovio Entertainment ja startup-tapahtuma Slush, kehittäjänä. Tiedekasvatus on myös teknologiakasvatusta, ja tapahtumassa tullaan näkemään toivottavasti myös paljon uusia opetusinnovaatioita.

Löytyisikö sinulta opetusidea tai -käytänne, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa? Suomesta valitaan 40 opettajaa, jotka pääsevät osallistumaan festivaaleille maksutta koko neljän päivän ajan ja esittelemään omia opetusideoitaan tapahtumassa. Osallistujien valitsemiseksi järjestämme elokuussa 2023 käynnistyvän haun, jossa kiinnostuneet voivat hakea mukaan kertomalla omasta opetusprojektistaan.

Lisätietoa tapahtumasta suomeksi ja ruotsiksi: https://www.luma.fi/tapahtuma/science-on-stage-festivaali-2024/
Tapahtumasivu englanniksi: https://www.sons2024.eu