Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

LUMA-dagarna 2023 (i samarbete med evenemanget ULOS-UT-OUT)

13.6.15.6.

LUMA-dagarna 2023 organiseras i sambad med ULOS-UT-OUT-evenemanget. Lärare deltog i ULOS-UT-OUT i år 2019.

 

Inför sommaren 2023 får LUMA-dagarna en helt ny skepnad, när evenemanget under ledning av LUMA-centret vid Östra Finlands universitet slår ihop sina krafter med Finlands största evenemang för utomhuspedagogik ULOS-UT-OUT 2023. Temat för storevenemanget är Brobyggen – tillsammans mot framtiden.

Evenemanget ordnas i Nurmes 13–15.6.2023. LUMA-center Finland-nätverket är en av evenemangets producenter och ordnar ett flertal workshoppar med fokus på undervisningen i matematisk-naturvetenskapliga ämnen, som riktar sig speciellt för ämneslärare. Evenemanget bjuder också på en stor mängd program som riktar sig till lärare i årskurserna 1–6.

Evenemanget ordnas till största delen utomhus. Alla deltagare ges möjlighet att övernatta utomhus under hela evenemanget. Utöver workshoppar består programmet bland annat av en fågelutflykt, lägereldar, bastubadande och föreläsningar. På grund av det digra programmet och servicen på evenemangsplatsen är evenemanget också avgiftsbelagt. Kom med och träffa kollegor och lär dig nytt i en garanterat upplevelserik miljö!

På den här sidan kommer vi senare att uppdatera närmare information om programmet som ordnas av LUMA-center Finland-nätverket.

 

Var: Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä i Nurmes

När: 13–15.6.2023

För vem: Personer som undervisar i matematisk-naturvetenskapliga ämnen från småbarnspedagogiken till universitetsnivån, lärarstuderande, lärarutbildare och alla andra som intresserar sig för utomhuspedagogik

Pris: Evenemanget har en deltagaravgift. Storleken på avgiften beror på vilken inkvartering du bestämmer dig för. Närmare uppgifter om deltagaravgifterna publiceras under hösten 2022.

Andra huvudarrangörer för Ulos – Ut – Out Evenemanget är Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto rySuomen nuorisokeskusyhdistys rySuomen Metsäyhdistys ryFinlands Svenska Idrott rfSuomen Ympäristöopisto SYKLI, Natur och Miljö, Tiedekeskus Pilke och WWF Suomi.

Alla deltagare får ett intyg över sitt deltagande i LUMA-dagarna. På din egen skola kan du fråga närmare om huruvida ditt deltagande kan räknas som s.k. lärararbetsdagar.

Läs mer om evenemanget ULOS-UT-OUT på adressen https://ulosutout.fi/sv/hemma/.

Bild:Vilma Issakainen / Suomen metsäyhdistys

Detaljer

Start:
13.6.
Slutar:
15.6.
Webbplats:
https://ulosutout.fi/sv/hemma/

Plats

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä
Lomatie 12
Nurmes, 75500 Suomi