Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Café Scientifique 21.5. Tampereella – prof. Janne Kotiaho: Luonnon monimuotoisuus

21.5. klo 18:0019:00

Café Scientifique –tiedekahvilat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluentoja ajankohtaisista aiheista. Luennoitsijoina nähdään tieteen piiristä oman alansa huippuja; tutkijoita, professoreita, tieteen popularisoijia ja muita asiantuntijoita. Tiedekahvila kokoontuu Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa koulukuukausittain.

 

Professori Janne Kotiaho

Luonnon monimuotoisuuden ja ihmiskunnan tuho: voidaanko tämä välttää?

Hallitusten välinen luontopaneeli IPBES hyväksyi toukokuun 4. päivä 2019 Pariisissa historian kattavimman arvion maailman luonnon tilasta. Raportin yksi pääviesteistä oli, että ihminen on hävittänyt jo suuren osan luonnosta ja sen lajeista sekä luontotyypeistä. Tämä luonnon monimuotoisuuden ja sen tuottamien ekosysteemipalveluiden katoaminen on nyt nopeampaa kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Asteittainen muutos kohti kestävämpää tuotantoa ja kulutusta ei enää riitä saattamaan ihmiskuntaa kestävän kehityksen mukaiselle polulle, vaan ainoa vaihtoehto on tehdä mittavia ympäristön tilaa tukevia järjestelmämuutoksia.

Puhumassa aiheesta on Jyväskylän yliopiston ekologian professori ja Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho. Kotiaho johtaa Jyväskylän yliopiston kaikkien tiedekuntien yhteistä resurssiviisauteen ja kestävyystutkimukseen keskittyvää JYU.WISDOM tutkimusyhteisöä. (Lähde: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2018/12/professori-janne-kotiaho-suomen-luontopaneelin-puheenjohtajaksi).

Avoimen ja maksuttoman tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus, lämpimästi tervetuloa! Tilaisuus soveltuu hyvin myös oppilasryhmille. 

Lisätietoa: koordinaattori Laura Salkonen, Tampereen LUMATE-keskus, laura.salkonen(at)tuni.fi, puh. 050 4479 335, https://www.lumate.fi/perheille/#tiedekahvila

Tiedot

Päivämäärä:
21.5.
Aika:
18:00 – 19:00
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://www.lumate.fi/perheille/#tiedekahvila

Järjestäjä

Tampereen LUMATE-keskus
Kotisivu:
www.lumate.fi