Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Café Scientifique -tiedekahvila: Ihmisen varaosat

22.1. klo 18:0019:30

Café Scientifique –tiedekahvilat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluentoja ajankohtaisista aiheista. Luennoitsijoina nähdään tieteen piiristä oman alansa huippuja; tutkijoita, professoreita, tieteen popularisoijia ja muita asiantuntijoita. Tiedekahvila kokoontuu Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa koulukuukausittain. Tilaisuus soveltuu hyvin myös oppilasryhmille.

 

Apulaisprofessori, FT Susanna Miettinen: Ihmisen varaosat

Kudosteknologia on luonnontieteitä, insinööritieteitä ja lääketiedettä yhdistävä poikkitieteellinen lähestymistapa hoitaa kudos- ja elinvaurioita. Ajatuksena on räätälöidä potilaan mittojen ja hoitotarpeen mukaan sopiva uudiskudos, varaosa, esimerkiksi leukaluun vaurion korjaava luukappale. Varaosia kehitetään biohajoavien tukirakenteiden ja kantasolutekniikoiden avulla. Kantasolut erilaistuvat puuttuvan kudoksen soluiksi ja tukirakenteilla solujen erilaistumista ja järjestymistä uudiskudokseksi voidaan ohjata. Tukirakenteen hajottua tilalle on syntynyt potilaan omista kudoksista eroamaton biologinen implantti. Tämän kudosteknologian ajatusmallin toteutumiseksi tarvitaan kuitenkin vielä paljon tutkimusta yhteistyössä eri alojen osaajien kanssa.

Apulaisprofessori, FT Susanna Miettinen työskentelee BioMediTechissä, uudessa Tampereen yliopistossa Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa, jossa hän johtaa aikuisten kantasolujen tutkimusryhmää.

 

Avoimen ja maksuttoman tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus, lämpimästi tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
22.1.
Aika:
18:00 – 19:30
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://www.lumate.fi/perheille/#tiedekahvila

Järjestäjä

Tampereen LUMATE-keskus
Kotisivu:
www.lumate.fi