Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

EU:n koodausviikko

8.10.2022 klo 08:0023.10.2022 klo 23:30

EU CodeWeekiä vietetään 8.-23.10.2022.

EU:n koodausviikko on 10. kertaa pidettävä kansainvälinen tempaus, jolla edistetään algoritmisen ajattelun ja ohjelmoinnin näkyvyyttä yhteiskunnissamme sekä tuetaan sen ymmärtämistä innostavalla tavalla. Tapahtuman sivuilta löytyykin reilusti materiaaleja koodauksen ja ohjelmoinnilliseen ajatteluun. Nimestään huolimatta EU:n koodausviikko jakautuu tänä vuonna pidemmälle aikavälille 8.-23.10.2022, mikä mahdollistaa eri kohderyhmien mukaan osallistamisen. LUMA-keskus Suomi onkin mukana tapahtumassa tukemassa osaltaan tavoitteita innostaa kaiken ikäiset oppijat ja opettajat mukaan luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä harjoittavaan ohjelmointiin. Hyppää mukaan tapahtumaan ja inspiroidu koodien mahdollisuuksista!

Koodausviikkojen aikana tapahtuu

LUMATIKKA-täydennyskoulutuksen tärpit

Matematiikan opetuksen ja oppimisen LUMATIKKA-täydennyskoulutus nostaa koodausviikkojen aikana esille varhaiskasvatuksesta toisen asteen opetukseen hyödynnettäviä opetusvinkkejä ja videomateriaaleja. Intoa ja ymmärrystä ohjelmoinnin opetuksesta tuetaan seuraavin teemoin:

LUMATIKKA-kuva tietokoneista

 1. Ideoita matematiikan oppitunneille ohjelmoinnin sovelluksista
 2. Ohjelmointi ja algoritminen ajattelu varhaiskasvatuksessa
 3. Algoritmit arjessa ja työelämässä

 

Vinkkinä myös, että LUMATIKKA pistää ensimmäisen teemanoston yhteydessä Instagram– ja Facebook -tileillään arvonnan, jonka voittajat saavat postitse Ohjelmointia matematiikan opetukseen -kirjasen. Kirjanen sisältää kokoelman tehtäviä, jotka yhdistävät ohjelmointia ja matematiikkaa eri tavoin. Ota siis seurantaan LUMATIKAn somekanavat, etkä jää paitsi ajankohtaisista tärpeistämme!

https://www.instagram.com/lumatikka/ LUMATIKKA Instagramissa

LUMATIKKA Facebookissa

1-op verkkokurssit Ohjelmointia Scratch-ohjelmalla ja 3D-tulostuksen perusteet

Opettajaopiskelija! Puuttuuko valinnaisista opinnoistasi muutama opintopiste? Haluaisitko oppia graafisen ohjelmoinnin alkeet Scratch-ohjelmalla tai tutustua 3D-tulostuksen perusteisiin sekä 3D-mallintamiseen Tinkercad-ohjelman avulla? Oppeja voit hyödyntää tulevassa työssäsi opettajana.

Vaasan yliopiston avoin yliopisto ja LUMA-keskus Pohjanmaa järjestävät syksyllä 2022 kaikille avoimet maksuttomat 1 opintopisteen verkkokurssit Scratch-ohjelmoinnista ja 3D-tulostuksesta. Kurssit kuuluvat Vaasan yliopiston tutkinto-ohjelmaan eli voit liittää ne omiin opintoihisi. Verkkokurssit ovat auki 5.9.2022 – 4.12.2022 ja voit suorittaa ne joustavasti omalla ajallasi.

Kurssilla Ohjelmointia Scratch-ohjelmalla (1 op) opit 8-16-vuotiaille suunnatun Scratch-ohjelman ja graafisen ohjelmoinnin alkeet hauskoja harjoituksia tekemällä. Kurssin pienen projektityön kautta pääset kiinni omaan ohjelmointiin.

Kurssilla 3D-tulostuksen perusteet (1 op) tutustut lisäävän valmistuksen tekniikoihin ja 3D-tulostusprosessin vaiheisiin mallin suunnittelusta tulosteen viimeistelyyn. Projektityössä pääset suunnittelemaan oman tuotteen ilmaisella Tinkercad-mallinnusohjelmalla.

Scratch-kurssista sanottua:
”Kurssi oli hyvin toteutettu ja siinä oli sopivasti työtä opintopisteisiin nähden. Ohjeet oli esitetty selkeästi ja niitä oli helppo ymmärtää. Itse koodaaminen oli todella mukavaa ja pidin siitä, että lopputyöhön oli annettu melko vapaat kädet. Kaiken kaikkiaan hyvä kurssi, jota voin kyllä suositella.”

LUT Junior Universityn vetämät etäoppitunnit

Ilmoittautuminen etäoppitunneille on päättynyt. Linkki oppitunneille ja tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Koodausta eskariin ja alkuopetukseen

 • Aika: Ti 11.10. klo 9.00–10.00
 • Kohderyhmä: eskarit–2.-luokkalaiset
 • Kouluttaja: Maiju Rintakumpu, Junior University/LUT
 • Kuvaus: Tällä etäoppitunnilla treenataan ohjelmoinnillista ajattelua ja koodausta eskariin ja alkuopetukseen sopivilla leikillisillä tavoilla. Etäoppitunnilla hyödynnetään Varhaiskasvatuksen Digiosaajaksi -hankkeessa kehitettyjä materiaaleja.

Miten tietokone laskee ja tunnistaa?

 • Aika: Ma 17.10. klo 9.00–10.00
 • Kohderyhmä: 5.–9.-luokkalaiset
 • Kouluttaja: Leena Ikonen, Junior University/LUT 
 • Kuvaus:  Tällä oppitunnilla tutustutaan ”tietokonematematiikkaan” eli laskemiseen pelkillä nollilla ja ykkösillä. Oppitunnilla tutustutaan myös konenäön perusteisiin kuten värien tunnistamiseen. 

Tiedot

Alkaa:
8.10.2022 klo 08:00
Loppuu:
23.10.2022 klo 23:30
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://codeweek.eu/