Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUMA SUOMI -koulutus: GeoGebra opetuksessa

3.9.2018

Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus (osa LUMA-keskus Suomea) järjestää syyslukukaudella 2018 kokonaan verkossa toteutettavan maksuttoman GeoGebra opetuksessa -täydennyskoulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on tutustuttaa osallistujat ohjelmiston perusominaisuuksiin sekä tarjota runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä GeoGebran opetuskäytöstä peruskoulussa ja toisella asteella. Kouluttajana toimii FM Jenni Räsänen Helsingin yliopistosta. Koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana FT Anna Kairema Helsingin matematiikkalukiosta. Lisäksi suunnitteluun ovat osallistuneet FM Jarno Koskimäki ja FM Mikko Rahikka Helsingin yhteislyseosta.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti peruskoulun sekä toisen asteen oppilaitosten matematiikan opettajille, mutta myös muiden aineiden opettajat ovat tervetulleita mukaan. Koulutus soveltuu sekä vasta-alkajille että jo jonkin verran GeoGebra-ohjelmistoa käyttäneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan.

 

Aikataulu

Koulutus koostuu kahdestatoista koulutusviikosta (viikot 36-47). Koulutuksen kokonaislaajuus on 50 tuntia.

Koulutus muodostuu kahdesta osiosta: perusteet (18 h) ja mahdollisuudet (32 h). Perusteet-osiossa (viikot 36-39) tutustutaan GeoGebra-ohjelmiston perustoimintaan, kuten dynaamiseen 2D-geometriaan. Mahdollisuudet-osiossa (viikot 40-47) syvennytään GeoGebran ominaisuuksiin ja käyttöön laajemmin ja sovelletaan ohjelmistoa opetus- ja opiskelutilanteisiin. Osion lopuksi kukin osallistuja raportoi koulutuksen aikana toteuttamistaan itsenäisistä opetuskokeiluista.

Koulutuksesta voi suorittaa molemmat tai ainoastaan toisen osion. Huomaa kuitenkin, että voit ilmoittautua pelkkään mahdollisuudet-osioon, jos olet jo suorittanut perusteet-osion syksyllä 2017 tai keväällä 2018.

Koulutuksen opiskeluympäristö on verkko-oppimisalustalla, jossa voit opiskella GeoGebran käyttöä silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Koulutusmateriaali koostuu opetusvideoista sekä harjoitustehtävistä. Tehtäviä on osittain eriytetty luokka-asteiden mukaan. Opiskelualustan keskustelualueilla osallistujilla on mahdollisuus keskustella ja kysyä apua koulutuksen teemoihin ja harjoitustehtäviin liittyen.

Huom. Koulutus on suunniteltu Teknologian mielekäs pedagoginen käyttö LUMA-aineiden toiminnallisessa opetuksessa -täydennyskoulutuksen ja sen moduulin B1. GeoGebran perusteet pohjalta. Koulutuksessa onkin jonkin verran samoja sisältöjä.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.

 

Lisätiedot

Tiedustelut ja yhteydenotot: Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus, matematiikan tiedekasvatuksen koordinaattori Jenni Räsänen, jenni.j.rasanen@helsinki.fi, puh. 02941 51544.

Koulutus on osa LUMA SUOMI -ohjelman kehittämishanketta Mielekäs matikka. Ohjelmaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tiedot

Päivämäärä:
3.9.2018
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
http://suomi.luma.fi/hankkeet/mielekas-matikka/

Tapahtumapaikka

Verkossa

Järjestäjä

Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus
Sähköposti:
tiedekasvatus@helsinki.fi
Kotisivu:
http://www.helsinki.fi/tiedekasvatus