Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUMATIKKA-koulutus: Lukio

4.2. klo 08:0012.5. klo 17:00

Ilmainen

LUMATIKKA-täydennyskoulutuksen (15 op) luokka-astekohtainen kurssi (6 op) on jatkumoa LUMATIKKA-kurssien sarjassa kaikille yhteiselle osuudelle. Voit suorittaa kurssit joko pakettina tai erikseen.

KOHDERYHMÄ
Lukion matematiikan opettajat.

TAVOITTEET
> Matemaattisen tiedon eri esitystapojen, erityisesti dynaamisten representaatioiden, merkityksen tunteminen matemaattisen ajattelun tukena lukion matematiikan oppimisessa.

> Matematiikan oppimista tukevien sovellusten, kuten GeoGebran, mahdollisuuksien tunteminen lukion matematiikan opetuksessa, sovellusten käytön tekninen hallinta ja niiden pedagogisesti mielekäs käyttö.

> Kielentämisen, argumentoinnin ja todistamistyyppisen ajattelun merkityksen tunteminen lukiomatematiikan oppimisen suhteen.

> Arvioinnin eri muotojen, kuten formatiivisen arvioinnin, itsearvioinnin ja vertaisarvioinnin, etujen ja haasteiden pohtiminen.

> Matematiikan eri osa-alueisiin sekä yhteiskunnallisiin sovelluksiin tutustuminen sekä klassisten ongelmien ja mallinnustehtävien tuominen osaksi lukiomatematiikan opetusta.

TOTEUTUSTAPA JA LAAJUUS
Kurssin kuormitus on noin 160 h (laajuus 6 op; yksi opintopiste noin 27 tuntia opiskelua).

Kurssi sisältää kolme lähiopetuspäivää ja niiden lisäksi itsenäistä työskentelyä verkkomateriaalin, oppimistehtävien ja verkossa tapahtuvan keskustelun avulla. Suuri osa oppimistehtävistä on mahdollista liittää suoraan oman opetuksen kehittämiseen.

Lähipäivät on mahdollista suorittaa suomeksi Helsingissä, Tampereella tai Oulussa. Ruotsinkieliset opettajat voivat osallistua joko suomenkieliselle kurssille tai ruotsiksi järjestettävälle yläkoulun opettajien kurssille Vaasassa. Katso lähipäivien aikataulut ja lisätietoja kurssin suorittamisesta sekä ilmoittaudu mukaan LUMATIKKA-verkkosivulla!

Tiedot

Alkaa:
4.2. klo 08:00
Loppuu:
12.5. klo 17:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://lumatikka.luma.fi/rakenne/lukio/

Järjestäjä

LUMATIKKA
Sähköposti:
info@lumatikka.luma.fi
Kotisivu:
lumatikka.luma.fi