Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

LUMATIKKA/StarT-verkkotäydennyskoulutus: Projektit opetuksen polkimena (2 op)

2.9.201931.5.2020

Ilmainen
diagrammeja, yhtälöitä, tietokoneita (kuvituskuva)

Projektioppimisen käyttämiseen matematikan ja luonnontieteiden opetuksessa johdatteleva kurssi on osa LUMATIKKA-koulutusten valinnaista osaa, jossa voit koota itseäsi kiinnostavan kuuden opintopisteen kokonaisuuden. Koulutus on toteutettu yhteytyössä StarT– ja LUMA Suomi -ohjelmien kanssa. Tällä kurssilla tutustut projektioppimiseen ja sen arviointiin matematiikan tai muiden luonnontieteiden opetuksen näkökulmasta sekä halutessasi laadit oman projektioppimiskokonaisuuden, josta saat vertaispalautetta. Kurssi antaa sinulle:

  • tutkimuspohjaista tietoa projektioppimisesta opetuksen työtapana
  • valmiuksia monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamiseen
  • uusia materiaaleja ja käytännön työkaluja opetuksesi kehittämiseen
  • ideoita projektioppimisen toteuttamiseen osana matematiikan ja luonnontieteiden opetusta
  • tukea projektioppimiskokonaisuuden toteutuksessa
  • tukea yhteistyöhön elinkeinoelämän kanssa.

Kurssi suoritetaan verkon välityksellä, ja se koostuu teoria- ja harjoitteluosuuksista (à 1 op). Teoriaosuus käsittelee projektioppimista yleisellä tasolla, joten se soveltuu myös muiden oppiaineiden ja monialaisten kokonaisuuksien näkökulmaan. Teoriaosuuden voi suorittaa omassa aikataulussaan, mutta harjoitteluosuus on ajastettu vertaispalautteiden ja muiden suoritusten mielekkyyden vuoksi. Harjoitteluosuudessa suunnitellaan ja toteutetaan kokeilu omassa opetuksessa. (Huom! Keväällä 2020 vallitsevan koronaepidemian takia kurssisuoritukseksi hyväksytään myös pelkkä suunnitelma projektista.)

Siirry tästä kurssin oppimisympäristöön. Teoriaosuus on suoritettavissa 31.5.2020 saakka. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua teoriaosuuteen. Jos käytät Helsingin yliopiston MOOC-palvelua ensimmäistä kertaa, luo itsellesi käyttäjätunnus. Jos olet osallistunut aiemmin jollekin muulle kurssille, voit käyttää tuolloin luomaasi tunnusta.

Käytännön harjoitteluosuus, joka käsittelee projektioppimista erityisesti matematiikan näkökulmasta, alkaa 27.1.2020. Harjoitteluosaan voi ilmoittautua sähköpostilla info@lumatikka.luma.fi. Harjoitteluosuus etenee yhteisen joustavan tavoiteaikataulun mukaisesti. Kurssisuoritukset tulee olla valmiina 24.5.2020 mennessä saadaksesi todistuksen.

Tiedoitamme erikseen muiden oppiaineiden projektioppimista käsittelevän harjoitteluosuuden alkamisesta seuraavan kerran StarT-ohjelman sivulla.

Lisätiedot matikka: LUMATIKKA & info@lumatikka.luma.fi
Lisätiedot muut oppiaineet: StarT & info@start.luma.fi
Aloita verkko-opinnot

LUMATIKKA-logoLUMATIKKA – kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKAon täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi. Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja täysin verkon välityksellä. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.   

StarT-ohjelman logo: maapallon ympäri ihmishahmoja käsi kädessäStarT on kansainvälinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.