Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUMATIKKA-verkkotäydennyskoulutus: Projektit opetuksen polkimena (1-2 op)

22.8.202213.11.2022

Ilmainen
Kuvituskuva: diagrammeja, yhtälöitä, tietokoneita.

Projektioppimisen käyttämiseen matematiikan ja luonnontieteiden opetuksessa johdatteleva verkkokurssi on osa LUMATIKKA-koulutusten valinnaista osaa 3, jossa voit koota itseäsi kiinnostavan kuuden opintopisteen eli kolmen valinnaiskurssin kokonaisuuden. Koulutus on toteutettu yhteistyössä StarT– ja LUMA Suomi -ohjelmien kanssa. Tällä kurssilla tutustut projektioppimiseen ja sen arviointiin matematiikan tai muiden luonnontieteiden opetuksen näkökulmasta (1 op teoriaosuus) sekä halutessasi laadit oman projektioppimiskokonaisuuden (1 op harjoitustyö), josta saat vertaispalautetta. Kurssi antaa sinulle:

  • tutkimuspohjaista tietoa projektioppimisesta opetuksen työtapana
  • valmiuksia monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamiseen
  • uusia materiaaleja ja käytännön työkaluja opetuksesi kehittämiseen
  • ideoita projektioppimisen toteuttamiseen osana matematiikan ja luonnontieteiden opetusta
  • tukea projektioppimiskokonaisuuden toteutuksessa
  • tukea yhteistyöhön elinkeinoelämän kanssa.

Syksyn viimeiset ohjattuna toteutettavat verkko-opinnot MOOC-alustalla ovat alkaneet 22.8.2022. Syksyn verkko-oppimisympäristö on avautunut osallistujille viikkoa aiemmin orientaatioviikon alkaessa 15.8. Kurssi koostuu teoria- ja harjoitteluosuuksista (à 1 op). Teoriaosuus käsittelee projektioppimista yleisellä tasolla, joten se soveltuu myös muiden oppiaineiden ja monialaisten kokonaisuuksien näkökulmaan. Teoriaosuuden voi suorittaa omassa aikataulussaan, mutta harjoitteluosuus on ajastettu vertaispalautteiden ja muiden suoritusten mielekkyyden vuoksi.

Harjoitteluosuudessa suunnitellaan ja toteutetaan kokeilu omassa opetuksessa. Harjoitteluosuutta suorittaessasi voit edetä yhteisessä, mutta joustavassa tavoiteaikataulussa. Käytännön harjoitteluosuus, joka käsittelee projektioppimista erityisesti matematiikan näkökulmasta, on suoritettava viimeistään 13.11.2022.

Syksyn 2022 kurssialueelle pääset tästä. Ennakkoon ilmoittautuneet ovat saaneet ohjeet kurssialueelle liittymiseen noin viikkoa ennen kurssien alkamista. Mikäli et ole ennakkoilmoittautunut kursseille, mutta olet kiinnostunut osallistumaan mukaan kauden jo alettua, katso ohjeet itserekisteröitymisestä ja kurssialueelle liittymisestä LUMATIKAN ilmoittautumissivulta.

Lisätiedot: LUMATIKKA & info@lumatikka.luma.fi / StarT & info@start.luma.fi

LUMATIKKA-logoLUMATIKKA – kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKAon täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi. Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja täysin verkon välityksellä. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.

StarT-ohjelman logo: maapallon ympäri ihmishahmoja käsi kädessäStarT on kansainvälinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Tiedot

Alkaa:
22.8.2022
Loppuu:
13.11.2022
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , , , ,
Kotisivu:
https://lumatikka.luma.fi/projektiopetus/

Tapahtumapaikka

https://mooc.helsinki.fi/course/view.php?id=579