Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

LUMATIKKA+ -täydennyskoulutus

2.9.1.12.

Vapaa pääsy

LUMATIKKA+ innostaa opettajia syventymään matematiikan opetuksen kehittäjäksi

LUMATIKKA+ on suositun LUMATIKKA-täydennyskoulutuksen päivitetty ohjelmakokonaisuus matematiikan opetukseen ja oppimiseen. Keskiössä ohjelmassa on matematiikan laaja-alaisen perusosaamisen kehittäminen monelta kantilta: monipuoliset matematiikan opetus- ja arviointikäytänteet, erityispedagogiikka sekä eheyttävä, tulevaisuuden taitoja tukeva opetus. Koulutus on suunniteltu opetushenkilöstölle varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Täydennyskoulutus järjestetään pääasiassa verkko-opintoina, mutta ohessa järjestämme myös yksittäisiä lähikoulutustilaisuuksia koulutusohjelman aiheista.

Lue lisää syyslukukauden 2024 opinnoista alempaa tai sivuiltamme lumatikka.luma.fi.

Verkko-opinnot syksyllä 2024

Verkkokurssien syyslukukausi 2024 on ma 2.9.– su 1.12. Ohjelma rakentuu yhteensä seitsemästä verkkokurssista, joista voit suorittaa omiin tarpeisiisi räätälöidyn koulutuspolun valiten yhden kurssin kustakin koulutusosuudesta: 

1) kaikille opettajille yhteinen osa (3 op)
2) opetusastekohtainen osa (4 op)
3) valinnainen osa (á 3 op)

Halutessasi voit suorittaa vain yksittäisiä itseäsi kiinnostavia kursseja käymättä läpi koko ohjelmapolkua tai kirjautua kursseille poimimaan vain hyvät vinkit talteen ilman sitoutumista suorittaa. Kursseista kaksi on tarjolla myös ruotsiksi.

Kursseja suorittaville on valittavissa kaksi suoritustapaa: teoriaosaaja ja opetuksen kehittäjä. Teoriaosio on täysin aikaan sitomaton, eikä sisällä ohjausta. Osion voivat suorittaa kaikki aiheesta kiinnostuneet. Teoriaa voi myös suorittaa ohjatun kauden ulkopuolella. Opinnot suoritetaan tällöin vanhan kauden kurssialueella. Teoriaopinnot suoritettuaan voi halutessaan viimeistellä kurssin loppuun ohjatulla syyslukukaudella, suorittaen vain käytännön sovellutukset.

Opetuksen kehittäjät puolestaan tekevät teoriaosion lisäksi käytännönharjoituksia oman ryhmänsä kanssa. Tähän osioon osallistuvien tulee rahoittajan ehtojen mukaisesti työskennellä aktiivisessa opetussuhteessa Manner-Suomen alueella. Opetuksen kehittäjillä on tarjolla suuntaa-antava suoritusaikataulu, jota ei kuitenkaan ole välttämätöntä seurata. Tiettyyn kellonaikaan sidottua opetusta kursseilla ei ole. Kurssejamme voi suorittaa joustavasti, oman työn ohessa.

Tutustu tarkemmin kurssivalikoimaan, sisältöihin ja aikatauluihin ohjelman verkkosivulta: lumatikka.luma.fi 

”Lumatikka-kokonaisuus on erittäin innostava, kiinnostava ja hyödyllinen. Soisin sen olevan pakollinen kaikille opettajille, sillä aihe on niin tärkeä.”

”Sain uusia keinoja tukea oppilaiden hahmottamista matematiikassa. Kattavat aineistot olivat hyviä ja selkeä materiaali olivat hyvä tuki kurssin suorittamista varten. Sain paremmin selkoa matemaattisten taitojen haasteista ja miten oppilasta tuetaan matematiikassa haasteista huolimatta. Olen toiminut jo useamman vuoden erityisopettajana, mutta tällä kurssilla oli hyvä, että ei pelkästään painotettu eriyttämistä, vaan syvennyttiin siihen, miten taitoja kartoitetaan ja vahvistetaan.”

”Kokonaisuutena kurssi oli tiiviisti esitetty kattava paketti eheyttävästä opettamisesta ja niinpä täydentävänä koulutuksena kokonaisuus toimiikin ja antaa ideoita käytännön työhön. Vaikka matematiikan aineenopettajan pätevyydellä varustettuna kurssia kävinkin, voin kuvitella, että kurssi on helposti lähestyttävä ja täysin selkeä vaikka matematiikkaa opettaisi tai olisi opiskellutkin vähemmän.”

 

Lähikoulutukset ja webinaarit syksyllä 2024

Verkkokurssien lisäksi järjestämme myös yksittäisiä lähikoulutustilaisuuksia ja webinaareja, joista voit lukea lisää täältä. Syksyllä 2024 järjestetään mm. LUMATIKKA+ -lähikoulutukset Ymmärrystä matikkaan konkretiasta ja toiminnasta (suluissa ilmoittautumislinkki):

ja ruotsiksi webinaari Bedömning och återkoppling

  • ti 29.10. klo 15-16.30 verkossa (ilmoittautumislinkki myöhemmin).


LUMATIKKA+ -hankkeen järjestää LUMA-keskus Suomi –verkosto. Opetushallitus rahoittaa hanketta.

Järjestäjät

LUMATIKKA
LUMA-keskus Suomi

Tapahtumapaikka

Digicampus
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto