Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUMATIKKA-verkkotäydennyskoulutus: Luokkien 7-9 matikkaa oppilaslähtöisesti ja toiminnallisesti (6 op)

22.8.202213.11.2022

Ilmainen
Matemaattisia symboleita ja muotoja, ajatuskuplia.

Yläkoulun matematiikan aineenopettajille ja erityisopettajille suunnatulla LUMATIKKA 2 -kurssilla osallistujille tarjotaan monipuolisesti keinoja tukea oppilaiden käsitteellisen ja menetelmällisen osaamisen kehittymistä ja myönteistä suhtautumista matematiikkaan toiminnallisuuden, yhteisöllisen tiedonrakentelun ja ajattelun kielentämisen keinoin. Osallistuja tutustutetaan ongelmanratkaisun, mallintamisen ja ohjelmoinnillisen ajattelun rooliin koulumatematiikassa. Tavoitteena on, että osallistuja hahmottaa koulumatematiikan roolin yhteiskunnallisessa ja historiallisessa kontekstissa sekä ymmärtää arvioinnin merkityksen oppimisen ohjaamisessa ja tukemisessa. Lisäksi opetuksen kehittäjäopettajana pääsevät hyödyntämään heti oppeja käytännössä teettäessäsi teemojen mukaisia harjoitteita matematiikan opetuksessasi.

Syksyn viimeiset ohjattuna toteutettavat verkko-opinnot MOOC-alustalla ovat alkaneet 22.8.2022. Kurssin verkko-oppimisympäristö on avautunut osallistujille viikkoa aiemmin orientaatioviikon alkaessa 15.8. Kurssisuoritukset tulee olla palautettuna 13.11. mennessä. Voit aloittaa kurssin verkko-opinnot tuolla välillä milloin tahansa ja edetä joko omassa tahdissa tai yhteisessä, joustavassa aikataulussa.

Syksyn 2022 kurssialueelle pääset tästä. Ennakkoon ilmoittautuneet ovat saaneet ohjeet kurssialueelle liittymiseen noin viikkoa ennen kurssien alkamista. Mikäli et ole ennakkoilmoittautunut kursseille, mutta olet kiinnostunut osallistumaan mukaan kauden jo alettua, katso ohjeet itserekisteröitymisestä ja kurssialueelle liittymisestä LUMATIKAN ilmoittautumissivulta.

Lisätiedot: https://lumatikka.luma.fi/luokat-7-9/ & info@lumatikka.luma.fi

LUMATIKKA-logoLUMATIKKA – kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi. Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja täysin verkon välityksellä. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.