Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUMATIKKA-verkkotäydennyskoulutus: Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen matikkaa lapsilähtöisesti (6 op)

22.8.202213.11.2022

Ilmainen
Lela ja Niksu -hahmot.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajille sekä sosionomeille suunnatulla LUMATIKKA 2 -kurssilla tutustutaan varhaiskasvatukseen kuuluviin matemaattisiin sisältöihin, kuten suhteisiin, mittaamiseen, tilastointiin ja ohjelmointiin. Matematiikkaa eheytetään liikuntaan ja ympäristökasvatukseen sekä esitellään lapsen ajattelu kehitykseen ja opetussuunnitelmiin pohjautuen. Kurssilla käydään läpi matematiikan opettamisen ikäkausipedagogiikkaa sekä matematiikan oppimisen tukemista. Kurssin tavoitteena on antaa työkaluja lapsilähtöiseen, ilmiöpohjaiseen ja havainnollistavaan matematiikan perustaitojen opetukseen päiväkodin arjessa, mitä kehittäjäopettajat pääsevätkin hyödyntämään ja kokeilemaan heti kurssin aikana käytännössä omassa työssä!

Syksyn viimeiset ohjattuna toteutettavat verkko-opinnot MOOC-alustalla ovat alkaneet 22.8.2022. Kurssin verkko-oppimisympäristö on avautunut osallistujille viikkoa aiemmin orientaatioviikon alkaessa 15.8. Kurssisuoritukset tulee olla palautettuna 13.11. mennessä. Voit aloittaa kurssin verkko-opinnot tuolla välillä milloin tahansa ja edetä joko omassa tahdissa tai yhteisessä, joustavassa aikataulussa.

Syksyn 2022 kurssialueelle pääset tästä. Ennakkoon ilmoittautuneet ovat saaneet ohjeet kurssialueelle liittymiseen noin viikkoa ennen kurssien alkamista. Mikäli et ole ennakkoilmoittautunut kursseille, mutta olet kiinnostunut osallistumaan mukaan kauden jo alettua, katso ohjeet itserekisteröitymisestä ja kurssialueelle liittymisestä LUMATIKAN ilmoittautumissivulta.

Lisätiedot: https://lumatikka.luma.fi/varhaiskasvatus/ & info@lumatikka.luma.fi

LUMATIKKA-logoLUMATIKKA – kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi. Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja täysin verkon välityksellä. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.