Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUMATIKKA-verkkotäydennyskoulutus: Ymmärrystä ongelmanratkaisuun (2 op)

27.1.24.5.

Ilmainen
ajatuskuplia, kysymysmerkkejä, nuolia (kuvituskuva)

Ongelmanratkaisun opettamisen saloihin johdattava kurssi on osa LUMATIKKA-koulutusten valinnaista osaa, jossa voit koota itseäsi kiinnostavan kuuden opintopisteen kokonaisuuden.

Kurssin tavoitteena on innostaa ongelmanratkaisuun ja sen opettamiseen (OPS 2014) erityisesti esikoulun ja alakoulun opettajia. Ongelmatehtävät soveltuvat kuitenkin kaiken ikäisille oppijoille. Kurssi tarjoaa käyttöösi vihjeitä neljään luokassa pidettävään ongelmanratkaisutuokioon. Videot näyttävät konkreetisti, kuinka ongelmanratkaisua voisi oppilaille opettaa. Kurssilla käsitellään etukäteen yhdessä oppilaiden kanssa ratkaistavat avoimet ongelmatehtävät, joihin saat valmiiksi tulostettavat materiaalit opetustuokioitasi varten. Kurssin aikana tutustutaan muutamaan artikkeliin avoimien ongelmien ratkaisemisesta, havainnoidaan oman luokan työskentelyä ja annetaan vertaispalautetta muiden luokkien toiminnasta. Olisi hyvä, jos voisit työskennellä yhteistyössä kollegasi kanssa.

Kurssin oppimisympäristö on auennut 27.1.2020. Kurssi etenee kolmen viikon sykleissä, joiden aikana voit joustavasti palauttaa tehtäviä. Kurssi tulee olla suoritettuna 24.5.2020 mennessä saadaksesi todistuksen. Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen verkko-opintoihin. Kysymme yhteystietosi kurssin päätteeksi. Jos käytät Helsingin yliopiston MOOC-alustaa ensimmäistä kertaa, luo itsellesi käyttäjätunnus. Jos olet aiemmin osallistunut alustan kautta jollekin muulle kurssille, voit käyttää tuolloin luomaasi käyttäjätunnusta.

Lisätiedot: https://lumatikka.luma.fi/ongelmanratkaisu/ & info@lumatikka.luma.fi
MOOCiin: https://mooc.helsinki.fi/course/view.php?id=304

LUMATIKKA-logoLUMATIKKA – kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi. Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja täysin verkon välityksellä. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.