Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Science on Stage -festivaali 2024 Turussa

12.8.202415.8.2024

Science on Stage-festivaalit järjestetään 12.-15.8.2024 Turussa teemalla Sustainability in STEM education.

Läs mer om festivalen på svenska.

Euroopan suurin opetustapahtuma LUMA-aineita opettaville tulee Turkuun!

Science on Stage -festivaalit ovat LUMA-aineiden opettajille suunnattu kansainvälinen messutapahtuma, jossa jaetaan ideoita, opitaan uutta ja tutustutaan kansainvälisiin kollegoihin. Vuonna 2022 festivaalit kokosivat yhteen 450 eurooppalaista opettajaa yli 30 maasta.Science on Stage -festivaalin 2024 logo.

Vuonna 2024 festivaalit järjestetään Turussa, jolloin suomalaisilla opettajilla on upea mahdollisuus tutustua eurooppalaisten kollegoidensa ideoihin. Vuoden 2024 festivaalien teema tulee olemaan Sustainability in STEM education.

Mikä on Science on Stage?

Festivaalin keskiössä ovat opettajat itse sekä heidän jakamansa opetusideat ja projektit. Näiden lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa työpajoja, asiantuntijaluentoja, demonstraatioita sekä mahdollisuus tutustua festivaalipaikkakuntaan yhteisillä kierroksilla. Tapahtuman pääkieli on englanti, mutta vuonna 2024 osallistujista monet tulevat olemaan Suomesta.

Katso tältä videolta tunnelmia vuoden 2022 festivaaleilta:

Tapahtumasta vastaa vuonna 2000 perustettu Euroopan Science on Stage -järjestö. Se kehittää LUMA-aineiden opetusta ja innostaa oppilaita näiden pariin motivoimalla ja kouluttamalla heidän opettajiaan. Järjestössä Suomea edustaa LUMA-keskus Suomi.

Miksi hakea osallistujaksi festivaaleille?

 • Pääset osaksi Euroopan suurinta, LUMA-aineita opettaville suunnattua oppimisen festivaalia
 • Pääset esittelemään omaa opetusideaasi muille osallistujille sekä inspiroitumaan muiden ideoista
 • Verkostoidut muiden osallistuvien opettajien kanssa työpajoissa
 • Oppiminen ei pääty festivaaliin, vaan sinulla on mahdollisuus kehittää opetusideaasi yhteistyössä muiden osallistujien kanssa festivaalin jatkotapahtumissa
 • Parhaat ideat eri teemoista palkitaan European STEM Teacher -palkinnolla

Kuinka tapahtumaan voi osallistua?

Löytyisikö sinulta mahtava opetusidea tai -käytänne, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa?

Suomesta valitaan vuoden 2023 aikana 40 opettajaa, jotka pääsevät osallistumaan festivaaleille koko neljän päivän ajan ja esittelemään omia opetusideoitaan tapahtumassa. Hakuaika projekteille ja käytänteille on 1.8.–31.10.2023. Projektin tulee liittyä yhteen tapahtuman teemoista, jotka on listattu alle. Itse projektin olet voinut toteuttaa hyvin jo ennen hakua, esimerkiksi syksyllä 2022 tai keväällä 2023. Lue lisää tapahtumaan osallistumisesta täältä. Voit olla myös meihin yhteydessä sähköpostitse: luma-keskus ((at)) helsinki.fi.

Valituksi tulleille osallistujille kustannetaan tapahtumaan osallistuminen majoituksineen ja ruokailuineen. Jos tulet valituksi, tulee sinun olla valmis esittelemään projektiasi myös englannin kielellä.

Lisäksi festivaalin aikana järjestetään avointen ovien päivä, jolloin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita messuille tutustumaan opettajien jakamiin ideoihin. Vuoden 2024 LUMA-päivät järjestetään tapahtuman yhteydessä.

Projektien teemat

Kaikki projektit perustuvat LUMA-aineiden (luonnontieteet, matematiikka, teknologia ja ympäristöoppi) tutkimukselliseen opetukseen.

 • Alakoulu: Projektit edistävät LUMA-aineiden opetusta alakoulussa, kohderyhmänä 10-vuotiaat ja sitä nuoremmat.
 • Kestävän kehitys: Projektit edistävät kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.
 • Digitaalisuus: Projektit liittyvät esimerkiksi ohjelmointiin, digiopetukseen, IT:hen, tekoälyyn, virtuaalitodellisuuteen ja suurten datamassojen käsittelyyn.
 • Monimuotoisuus: Projektit heijastavat yhteiskuntamme monimuotoisuutta. Esimerkiksi opetusmenetelmät, jotka yhdistävät eri taustoista tai ikäryhmistä tulevia oppijoita.
 • Eheyttävä opetus: Projektit yhdistävät LUMA-aineita muiden aineiden, kuten taiteiden, musiikin, liikunnan tai historian, kanssa.
 • LUMA-opetusta pikkubudjetilla: Edullisesti toteutettavia projekteja.
 • Uudet opettajat: Projektit on kehitetty opettajankoulutuksen tai opetusharjoittelun aikana.
 • Science on Stage -yhteistyöprojektit: Projektit on toteutettu opettajien yhteistyönä osana Science on Stage Joint Projects -hanketta.

Haluatko pysyä ajan tasalla Science on Stage -tapahtumasta?

Tilaa projektioppimisen uutiskirje täältä. Uutiskirjeen tilaamalla saat sähköpostiisi tiedon projektioppimiseen liittyvistä tapahtumista ja uutisista esimerkiksi Science on Stage -tapahtumaan liittyen. Tarjoamme sinulle myös vinkkejä laaja-alaisten projektikokonaisuuksien toteuttamiseen. Suosittelemme uutiskirjeen tilausta etenkin omia oppimisprojektejaan työstäville tai niistä kiinnostuneille.

Voit perua tilauksesi milloin vain napsauttamalla linkkiä, joka on kaikkien lähettämiemme sähköpostien lopussa, tai lähettämällä viestin osoitteeseen luma@luma.fi. Käsittelemme tietojasi huolellisesti. Mikäli haluat lisää tietoja tietosuojakäytännöistämme, tutustu tietosuojaselosteeseemme. Tilaamalla uutiskirjeemme annat suostumuksesi siihen, että tietojasi käsitellään näiden ehtojen mukaisesti (.pdf). 

Tiedot

Alkaa:
12.8.2024
Loppuu:
15.8.2024
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.science-on-stage.eu/science-stage-festival-2024

Järjestäjät

LUMA-keskus Suomi
Science on Stage Europe

Tapahtumapaikka

Turku
Suomi + Google Map