Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Täydennyskoulutus: Mobiililaboratorio

23.10.2017 klo 17:0020:00

Mobiililaboratorio on yläkouluun suunnattu oppimiskokonaisuus, jossa oppilaat pääsevät itse tutkimaan lähivesistöjensä tilaa nykyaikaisten mittalaitteiden avulla. Tule oppimaan maanantaina 23.10.2017 klo 16-19 täydennyskoulutukseen.

Vesistön tila riippuu useasta tekijästä, jotka johtuvat ihmisen vaikutuksen lisäksi lähiympäristön geologiasta ja vuodenajasta. Suorittamalla toistuvia mittauksia voidaan tarkastella esimerkiksi ihmisen osuutta nitraattipitoisuuksiin viljelyaikana, lämpötilan ja jääpeitteen vaikutusta happipitoisuuteen, sekä soistumisen vaikutusta happamuuteen.

Mittauksista tuotetaan paikkatietoa, joka on avoimesti kaikkien käytettävissä. Näin opettajat ja oppilaat voivat tarkastella omia ja muidenkin mittaustuloksia sekä hyödyntää tätä opetuksessa. Näin omien lähivesistöjen tilan tutkimusta voidaan laajentaa omasta lähijoesta lähialueen muihin jokiin ja järviin. Kokonaisuuden keskeisin tavoite on nuorten ympäristökasvatus, joka kohdistuu ihmisen ja ympäristön vuorovaikutukseen sekä lisää kiinnostusta oman lähialueen ympäristön tilaan.

Mobiililaboratorio sisältää valmiin mittauskokonaisuuden, johon sisältyy muun muassa happi- ja nitraattipitoisuuden, happamuuden ja sameuden mittaaminen. Kokonaisuutta voi vapaasti muokata omaan opetukseen sopivaksi lisäämällä omia mittauksia tai jättämällä joitakin mittauksia pois. Muokaten tämä kokonaisuus sopii siis myös alakoululaisille ja lukiolaisille. Käytännössä mittaukset yhdistävät kaikkia opetettavia luonnontieteitä – niin biologiaa ja maantietoa kuin fysiikkaa ja kemiaakin.

Ilmoittaudu täydennyskoulutukseen: (Ilmoittautumislomake)

Aika: ma 23.10 klo 16-19

Paikka: Lumarts-laboratorio, Kemistintie 1B, Espoo

Lisätietoja: veli-matti.ikavalko@aalto.fi

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
23.10.2017
Aika:
17:00 – 20:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Lumarts-laboratorio
Kemistintie 1
Espoo, Suomi
+ Google Map