Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tutkimusmatkat lähelle ja kauas

8.8.2018 klo 10:0010.8.2018 klo 14:00

Utsjoella, Turun yliopiston Lapin tutkimuslaitoksen tiloissa Kevolla järjestetään tiedeleiri ”Tutkimusmatkat lähelle ja kauas” 8.–10. elokuuta. Muista Lasten yliopiston leireistä poiketen tälle leirille saavutaan pareittain eli lapsen rinnalla leirille osallistuu hänen isovanhempansa tai muu aikuinen.

​Leirin teemana on tutkimusmatkailu. Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari E. Sääksjärvi kertoo omista tutkimusmatkoistaan Amazonian sademetsissä sekä hänen edeltäjiensä tutkimusmatkoista eri puolilla maailmaa. Myös leiriläiset pääsevät tutkimusmatkalle lähiympäristöön. Jaani Paskin pajoissa leiriläiset rakentavat höyrylaivan sekä raketin. Leirin aikana opetellaan myös tekemään jäätelöä nestetypen avulla. Jaani Paski on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lasten yliopiston leirejä aivan niiden alkutaipaleista alkaen.

Leirin aikana tutustumaan myös tutkimuslaitoksen tiloihin ja käytetään sen laitteistoa, muun muassa mikroskooppeja. Leiriläiset pääsevät myös tutustumaan seismografialuolaan.

Leiri maksaa leiriläisparilta yhteensä 200 euroa ja se sisältää majoituksen Lapin tutkimusaseman tiloissa, ruuat sekä ohjelman. Etusijalla leirille ovat isovanhemmat tai lapset, jotka asuvat Utsjoella, mutta paikkoja on myös muille.

Leiri alkaa keskiviikkona 8.8. kello 10 ja päättyy perjantaina 10.8. lounaan jälkeen noin kello 14.

Lisätietoja leiristä saa osoitteesta kevo@utu.fi,

Ilmoittaudu leirille www.utu.fi/kevoleiri.

Tiedot

Alkaa:
8.8.2018 klo 10:00
Loppuu:
10.8.2018 klo 14:00
Tapahtumaluokka: