Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ulos luokasta – toiminnalliset opintokäynnit -verkkotäydennyskoulutus

1.2.2023 klo 08:0031.12.2023 klo 17:00

Vapaa pääsy
Nuoria Helsingin yliopiston tiedeluokka Fotonissa.

”Mihin tätä tarvii?” lienee jokainen opettaja kuullut. Yksi oppimisen mielekkyyden haasteista onkin, jos oppija näkee heikosti opiskelunsa yhteydet arkielämään ja tulevaisuuteen. Ulos luokasta – toiminnalliset opintokäynnit -verkkokurssillamme (2 op + 2 op) opitaan, miten helposti ja jopa maksutta luokkahuoneen ulkopuolisia oppimisympäristöjä voi hyödyntää osana innostavaa laaja-alaista opetusta!

Luokkahuoneen ulkopuolisiin opintokäynteihin johdatteleva kurssi on osa LUMAn lumoa -koulutuskokonaisuutta. Kurssin voi suorittaa joko kahden tai neljän opintopisteen laajuisena. Kurssin ensimmäinen osa tutustuttaa toiminnallisiin opintokäynteihin, joita voi tehdä esimerkiksi museoihin, tiedekeskuksiin tai LUMA-keskus Suomi -verkoston tiedeluokkiin. Monet tiedeluokistamme järjestävät myös virtuaalisia etäopintokäyntejä sekä lainaavat välineistöä kokeellisen toiminnan toteuttamiseen. Mahdollisuuksia on siis monia, vaikkei fyysisesti pääsisikään ryhmän kanssa ulos luokasta. Kurssin toisessa osassa puolestaan keskitytään vielä tarkemmin korkeakouluyhteistyön yhdistämiseen omaan opetukseen.

Kurssi toimii jatkokurssina LUMAn lumoa -koulutuksen aloituskurssille Eheyttävä ja laaja-alainen opetus monialaisissa oppimisympäristöissä. Kurssin voi kuitenkin suorittaa, vaikka ei olisi osallistunut aloituskurssille. Koulutussarjan vapaavalinnaisesta osiosta voi valita erilaisista oppimisympäristöistä kertovia kursseja tämän lisäksi kolme muuta. Lisäksi kurssien teemoista järjestetään vapaaehtoisia ja kaikille avoimia lähikoulutustilaisuuksia!

Tervetuloa hyödyntämään verkostomme tukea ja muiden kanssaoppijoiden vinkkejä sekä innostumaan LUMA-opetuksesta erilaisissa oppimisympäristöissä! Kurssi sopii opetushenkilöstölle tai opettajaksi opiskeleville varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Kurssin 1. osan (2 op) suorittanut on

  • tutustunut erilaisiin oppimisympäristöihin ja tapoihin toteuttaa opintokäyntejä
  • eheytynyt opintokäynnin suunnittelemiseen ja toteuttamiseen, myös opetussuunnitelmat huomioiden.

Lisäksi mahdollisen kurssin 2. lisäosan (+ 2 op) suorittanut

  • on tutustunut korkeakouluyhteistyöhön ja siihen, mitä lisäarvoa korkeakouluyhteistyö voi tuoda opintokäyntiin
  • on laajentanut ymmärrystään erilaisista korkeakouluyhteistyön muodoista
  • ymmärtää, miten korkeakouluyhteistyötä voi toteuttaa eri ikäryhmien tasolla osana omaa opetusta

Voit aloittaa kurssin verkko-opinnot DigiCampus-nimisellä verkko-oppimisalustalla milloin tahansa vuoden 2023 aikana ja edetä omassa tahdissa. Kurssin molemmista osista saa ne suoritettuaan kurssitodistukset. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.

Lisätiedot kurssiohjelmasta, lähikoulutuksista ja kurssille kirjautumisesta: luma.fi/opettajille/luman-lumoa/

Kurssisivu Digicampuksessa: digicampus.fi/course/view.php?id=2461

Palveluosoite: luma-keskus@helsinki.fi

Tiedot

Alkaa:
1.2.2023 klo 08:00
Loppuu:
31.12.2023 klo 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , ,
Kotisivu:
luma.fi/opettajille/luman-lumoa/

Tapahtumapaikka

https://digicampus.fi/course/view.php?id=2461

Järjestäjä

LUMA-keskus Suomi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto