Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Virtuaalinen matematiikkakerho Mathversum

4.9.201714.10.2017

Mathversum on virtuaalinen matematiikkakerho, jossa etsitään vastausta kysymykseen: missä matematiikkaa tarvitaan. Virtuaalikerho on suunnattu yläkoululaisille, mutta myös muun ikäiset voivat osallistua kerhotoimintaan.

Syksyn 2017 aiheena on, mihin eri alojen ammattilaiset tarvitsevat matematiikkaa. Kerhossa kuullaan, mihin esimerkiksi lääkäri, ohjelmistosuunnitelija tai personal trainer tarvitsee matematiikkaa omassa työssään. Asiantuntijahaastattelujen lisäksi jokaisella kerhovideolla annetaan ohjeet aiheeseen liittyvän oman pienimuotoisen tutkimuksen tekemiseksi. Tutkimustuloksista raportoidaan jättämällä kommentti kerhosivuille omalla nimellä tai nimimerkillä varustettuna.

Kerhon toteutus

Kerhon ollessa käynnissä kerhosivustolla julkaistaan viikoittain uusi kerhovideo. Ennen kerhon alkua mukaan ilmoittautuneille opettajille lähetetään virtuaalikerhon tietopaketti, josta löytyy tietoa kerhokertojen tehtävistä, niissä käytettävistä tarvikkeista ja materiaaleista sekä vinkkejä tehtävien toteutukseen. Lisäksi mukana on linkkivinkkejä, joiden avulla aiheeseen voi halutessaan ja käytettävissä olevan ajan puitteissa tutustua syvemmin. Tietopaketti sisältää myös aiemmat kerhokokonaisuudet (matematiikka ja taide, rikosten matematiikkaa sekä soveltava matematiikka).

Mathversumia on toteutettu monella eri tavalla ja jokainen voi valita itselleen ja omalle ryhmälleen sopivan tavan. Kerhovideoita voidaan katsoa ja tutkimuksia tehdä esimerkiksi oppitunneilla tai pitkillä välitunneilla, tai koulu voi järjestää tiloissaan fyysisen kerhon, jonka kerhokerrat perustuvat virtuaalikerhon tehtäviin.

Kerhoon osallistuville oppilaille teetetään tutkimuskysely kerhon lopuksi. Tutkimusaineistoa käytetään kerhon jatkokehittämisessä. Lisäksi opettajilta kerätään palautetta kerhosta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kerhoon on päättynyt. Mikäli haluat ilmoittautua jälkikäteen, ole yhteydessä Jenni Räsäseen (jenni.j.rasanen@helsinki.fi).

Virtuaalikerho on osallistujille maksuton.

Lisätiedot

Tiedustelut ja yhteydenotot: Helsingin yliopiston LumA-tiedekasvatuskeskus, matematiikan tiedekasvatuksen koordinaattori Jenni Räsänen, jenni.j.rasanen@helsinki.fi / 02 941 51544, Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto.

Virtuaalikerho on osa LUMA Suomi -ohjelman kehittämishanketta Mielekäs matikka. LUMA Suomi -ohjelmaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisätietoja hankkeesta: http://suomi.luma.fi/.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
4.9.2017
Loppuu:
14.10.2017
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
http://blogs.helsinki.fi/mathversum/

Tapahtumapaikka

Verkossa
Suomi

Järjestäjä

Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus
Sähköposti:
tiedekasvatus@helsinki.fi
Kotisivu:
http://www.helsinki.fi/tiedekasvatus