Mistä hankkia kobolttikloridia?

Mistä saan kobolttikloridia? Tarkoituksena on tehdä valinnaiskurssin oppilaitten kanssa ilmankosteuteen reagoiva “sääukko”, jonka korkkipää kastettaisiin kobaolttikloridiin ja joka reagoisi sen jälkeen väriä vaihtamalla. Ohjeen löysin vanhasta ala-asteen kemianmateriaalista. Kobolttikloridia vain ei enää saa apteekista. Mistä saisi tai miten tekisi vastaavaa?

Yleisesti turvallisia kemikaaleja voi tilata maahantuojilta. Kannattaa ottaa yhteyttä heihin ja keskustella, mitä kouluihin voi tilata.

Kobolttikloridin kanssa tulee hankaluuksia, sillä se aiheuttaa syöpää. Sitä saa käyttää ainoastaan tutkimuskäyttöön. Oppilastöissä kobolttikloridia ei siten saisi käyttää ollenkaan. Kobolttikloridin voisi ehkä vaihtaa johonkin värilliseen tai väriä vaihtavaan adsorptiosilikageeliin.

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail