Keski-Suomeen avattiin uusi LUMA-keskus

LUMA-keskusverkosto vahvistuu jälleen: Uusin toimipiste avattiin Jyväskylän yliopistolle perjantaina 14.1.2011.

Keski-Suomen LUMA-keskus (LUMA-KS) on matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima strateginen kehittämishanke ja se toimii osana valtakunnallista LUMA-keskusten verkostoa. LUMA-KS:n tarkoituksena on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian oppimisen, opiskelun ja opetuksen tukeminen, edistäminen ja innostaminen kaikilla tasoilla, mutta erityisesti Jyväskylän yliopiston valtakunnallisella vaikutusalueella. LUMA-KS tukee aktiivisesti opettajia ja opinto-ohjaajia LUMA-aineiden opettamiseen ja opiskeluun liittyvissä asioissa, sekä edistää LUMA-aineiden opiskelua koululaisten ja opiskelijoiden motivoinnilla. LUMA-KS:n tehtävänä on myös lisätä suuren yleisön tietoisuutta LUMA-aineista ja niiden merkityksestä.

Keskuksen toimintaan kuuluu muun muassa alakoululaisten tutkimusvierailuja, tiedeleiri yläkoululaisille, lukiolaisten laboratoriokursseja, tiedepäiviä ja abi-tapahtumia. Opettajille järjestetään täydennyskoulutusta. Yritysten ja koulujen kanssa tehdään yhteistyötä kehittämishankkeissa ja yhteistyöprojekteissa.

Professori Jan Lundellin johdolla käynnistyvä keskus sijaitsee hajautetusti eri puolilla yliopistoa. ”Vaikka toiminta lähtee käyntiin yliopiston suojista, ovat ikkunat ja ovet auki joka suuntaan. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan – kaikki yhteistyöajatukset ja -ideat ovat arvokkaita,” Lundell korostaa.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail