Tapaa kollegoitasi, jaa ideoitasi ja kokemuksiasi, ja opi uutta Valtakunnallisilla LUMA-päivillä Tampereella 5. & 6. kesäkuuta

Toivotamme tervetulleiksi kaikki matematiikkaa, ympäristöoppia, biologiaa, fysiikkaa, kemiaa, maantietoa/maantiedettä, tietotekniikkaa ja teknologiaa opettavat opettajat varhaiskasvatuksesta yliopistoihin, kuten myös lastentarhanopettajaksi, luokanopettajaksi ja em. aineiden opettajaksi opiskelevat. Myös kaikki alan tutkijatkehittäjät ja muut asiantuntijatsekä opetuksen ja oppimisen ystävät ovat lämpimästi tervetulleita.

Tapahtumassa ei ole osallistumismaksua.

Tapahtuman avaa tietoiskuluento tekoälystä ja siitä, miten tekoäly tulee vaikuttamaan vaikuttaa meidän kaikkien elämäämme. Ohjelmassa on lisäksi muutamia tutustumiskäyntejä yliopistoille ja yrityksiin (sitova ennakkoilmoittautuminen). Pääosin ohjelma koostuu pedagogisista kahviloista, joissa asiantuntijan alustuksen jälkeen voidaan kiireettömässä, epämuodollisessa ilmapiirissä kahvikupin äärellä keskustella kyseisen kahvilan aiheesta, yhdessä kokemuksia jakaen ja uutta ideoiden. Kansainvälisissä tutkimuskahviloissa tutkijat alustavat aiheesta englanniksi ja siitä on mahdollista keskustella yhteisesti.

Matematiikan opetus ja oppiminen on vahvasti esillä kahviloissa, aiheina mm. ”Auta minua oppimaan matikkaa, ope!”, ”Innostu matikasta missä ja milloin vain!” ja ”Matematiikkaa luovasti ja liikkuen”. Myös matematiikan ja luonnontieteiden projektiopiskelun parhaita käytäntöjä ja formatiivinen arviointi on kahviloissa esillä. Kahviloissa katsotaan myös tulevaisuuteen, mm. tulevaisuustaitojen sekä ratkaisukeskeisen ilmastokasvatuksen merkeissä.

Tärkeänä osana ohjelmaa on kansallinen/kansainvälinen StarT-gaala. Gaalassa kansallisen ja kansainvälisen StarT-toiminnan kauden huipentava palkinnonjakotilaisuus, jossa jaetaan kunniakirjoja kauden ansioituneimmille projektitöitä tehneille lasten ja nuorten tiimeille sekä parhaimpia opetuskäytänteitä jakaneille oppimisyhteisöille. Gaalassa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen jakaa myös International LUMA StarT Award sekä International LUMA StarT Education Award -palkinnot. LUMA-päivien osallistujat ovat tervetulleita seuraamaan gaalaa. Gaala on osittain suomeksi, osittain ruotsiksi ja osittain englanniksi.

Lisäksi ohjelmassa on Tilasto-olympialaisten Suomen kilpailun palkintojenjako.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan. Tavataan Tampereella!


Kuva: Ville Oksanen.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail