Suo­sit­tu kan­sain­vä­li­nen kurs­si lu­kio­lai­sil­le rat­kai­su­jen ke­hit­te­le­mi­sek­si glo­baa­lei­hin haas­tei­siin

Helsingin yliopisto järjestää  suositun, kansainvälisen ja monitieteisen Global Challenges Course for Youth -kurssin 15–19-vuotiaille seuraavan kerran kesällä 2021. Kesällä 2020 kurssia ei järjestetä koronatilanteen vuoksi.
 

Global Challenges Course for Youth -kurssilla nuoret tekevät valitsemansa teeman mukaisessa tiimissä pienen oppimisprojektin jonkin globaalin haasteen ratkaisemisesta, yliopiston nuorten tutkijoiden tuella ja opettajaksi opiskelevien ohjauksessa. Kurssilla tutustutaan eri tieteenalojen opiskeluun ja huippututkimukseen Helsingin yliopistolla. 

Verkkoympäristössä työskentelyä sekä intensiivijaksolla kasvokkain työskentelyä sulauttavan kurssin teemoiksi on valittu:

  • digitaalisaatio 
  • kiertotalous, 
  • hyvinvointi ja 
  • ilmastonmuutos.  

Suurin osa yhteisöllisestä oppimisesta tapahtuu verkkoympäristössä, mutta intensiiviosuudella Helsingissä elokuun alussa osallistujilla on mahdollisuus tavata toisiaan sekä näitä nuoria tutkijoita ja keskustella heidän tutkimuksestaan heidän kanssaan. Kurssin ohjelma suunnitellaan hakijoiden ja osallistujiksi valittujen kiinnostuksen kohteiden perusteella. 

Kurssi on kansainvälinen ja työskentelykieli on lähtökohtaisesti englanti. Mikäli kurssille valitaan huomattavasti suomalaisia osallistujia, voidaan kurssi toteuttaa sekakielisenä. 

Kurssi vastaa laajuudeltaan yhtä lukiokurssia (tai yhtä opintopistettä). Kurssin suorittaneet saavat diplomin. Kurssista kiinnostuneita kannustetaan tiedustelemaan oman lukionsa rehtorilta jo ennen kurssille hakemista, saisiko kurssin luettua lukion kurssisuoritukseksi.

Osallistujien matkustus-, majoitus-, ja ruokailukulut ovat omakustanteiset . Ne tulee myös itse järjestää. Ehdotuksia edullisista majoitusvaihtoehdoista tullaan antamaan. 

Kurssin johtajana toimii professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta (LUMA-keskus Suomen johtaja) ja projektipäällikkönä FT Jaana Herranen. Kysymykset kurssista voi osoittaa Jaanalle: jaana.herranen@helsinki.fi

Lisää kurssin sivuilta >>


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail