Hopean puhdistaminen kemiallinen reaktio?

Onko hopean puhdistuksessa, jossa käytetään ruokasuolaa, vettä ja foliota, kyse kemiallisesta reaktiosta? Sopiiko tämä hopeoidulle tinalle?

Hopean puhdistuksessa on kyse kemiallisesta reaktiosta. Hopea voidaan puhdistaa elektrolyyttisesti esimerkiksi käyttämällä juuri mainitsemiasi ruokasuolaa, vettä ja alumiinifoliota. Puhdistettava hopeaesine asetetaan astiaan, jonka pohjalle laitetaan alumiinifoliota ja liuoksena käytetään suola-vesiliuosta. Hopeaesine puhdistuu, koska tapahtuu reaktio, jossa epäjalompi alumiini hapettuu ja jalompi hopea pelkistyy.

Puhdistusmenetelmä on suunniteltu hopeaesineille, mutta se lienee turvallinen tapa myös hopeoitujen esineiden puhdistukseen. Hopeoitujen esineiden pinnalla oleva hopeakerros on niin ohut, että esimerkiksi hankaustahnojen käyttöä ei suositella. Lisätietoa hopeaesineiden puhdistuksesta voi kysyä kultasepänliikkeistä.

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail