LUMA-keskus – seitsemän vuotta intoa ja iloa luonnontieteistä sekä matematiikasta

Valtakunnallinen LUMA-keskus avattiin seitsemän vuotta sitten Kalevalan päivänä. LUMA-keskus perustettiin tukemaan luonnontieteiden ja matematiikan opetusta ja oppimista kaikilla koulutusasteilla sekä rohkaisemaan lapsia ja nuoria ennakkoluulottomasti tutustumaan matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian maailmaan sekä löytämään niiden merkityksen jokaisesta päivästä.

Seitsemän vuoden aikana LUMA-verkosto on laajentunut merkittävästi: Alueellisia LUMA-keskuksia on perustettu Ouluun, Joensuuhun ja Jyväskylään. Uusin keskus tullaan pian perustamaan Tampereelle. LUMA-toiminta on aktiivista myös Turussa.

Vuosien varrella LUMA-keskus on järjestänyt kymmeniä kesäleirejä ja kerhoja sadoille lapsille ja nuorille. Perheet ovat osallistuneet yhteenlaskettuna lähes tuhatpäisenä joukkona Jippo-tiedepäiville. LUMA-keskuksen verkkolehdet ovat tuoneet tieteen ja teknologian koteihin ja innostaneet tutkimaan ja ihmettelemään omaa ympäristöään tieteen näkökulmasta.

Sadat opettajat ovat olleet mukana LUMA-keskuksen täydennyskoulutuskursseilla ja tuhannet ovat osallistuneet LUMA tiede- ja teknologiapäiville sekä lukuisiin muihin tapahtumiin. Iloa ovat tuoneet myös resurssikirjastot, lainattavat materiaalit sekä virtuaaliset materiaalipankit.

LUMA-keskuksen syntymäpäivän kunniaksi haastammekin lukijamme pohtimaan, miten LUMA-keskus on pystynyt vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja ennenkaikkea miettimään, mitä voisimme tehdä, jotta yhdessä saisimme ilosanomaamme vietyä eteenpäin.

Iloa ja innostavia kokemuksia matematiikasta. luonnontieteistä ja teknologiasta kaikille!


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail