Matematiikkaluokka Origo avattiin

Valtakunnallinen LUMA-toiminta vahvistuu! Summamutikka-keskus avasi maaliskuun 18. päivänä oman matematiikkaluokan– Origon. Uusi luokka toimii Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksen keskipisteessä tarjoten modernin ja innostavan oppimisympäristön matematiikan opetukseen. Tiedeluokka on kolmas LUMA-toiminnassa. Aikaisemmin on avattu Kemianluokka Gadolin ja F2k.

Summamutikka-keskus avasi maaliskuun 18. päivänä 2011 oman matematiikkaluokansa – Origon. Uusi luokka toimii laitoksen keskipisteessä ja se tarjoaa modernin ja innostavan oppimisympäristön matematiikan opetukseen. Luokka sijaitsee matematiikan ja tilastotieteen laitoksen keskipisteessä myös konkreettisesti. Siellä kohtaavat yliopisto- ja koulumatematiikka, opetuksen kehitys, toiminnallinen matematiikka ja nykytutkimus.

Yhtenä tärkeänä asiana Origoa suunniteltaessa pidettiin sitä, että luokassa olisi tilaa luovuudelle. Luovuutta haettaessa on kuitenkin haluttu pysyä yksinkertaisissa ratkaisuissa. Esimerkiksi huoneen pöydät on päällystetty läpinäkyvällä muovilla, joihin voi piirtää! Modernimpaa teknologiaa edustavat luokasta löytyvät älytaulu ja älypöytä. Älypöytä on oikeastaan seinän sijasta pöytään heijastettu älytaulu. Älypöytä sellaisenaan on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Luokan ohjelmaan kuuluvat lukiolaisille tarkoitetut klubi-illat, joissa luokan teknologiaa käytetään hyväksi. Luokka on avoinna myös opettajien ja oppilaiden vierailuille. Lisäksi matematiikan opiskelijat, erityisesti aineenopettajaksi opiskelevat, pääsevät luokassa tutustumaan kouluistakin löytyvään teknologiaan. Kun luokka ei ole Summamutikan omassa käytössä, se toimii harjoitus- ja luentotilana laitoksen opetuksessa.

Eräs käyttötapa luokalle on myös, että se toimii ideapajana laitoksen opetuksen kehityksessä. Origossa syntyneitä ideoita pyritäänkin aktiivisesti levittämään myös koko laitosta hyödyttäväksi toiminnaksi.

Matematiikkaluokka »

Teksti: Tiina Romu.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail