Pelejä ja pulmia MatikkaPysäkillä

OuLUMAn MatikkaPysäkille ovat tervetulleita kaikki lapset ja nuoret pelailemaan ja ratkaisemaan matemaattisia pulmia ja arvoituksia. Toiminta pyörähti käyntiin Oulussa syyskuussa.

MatikkaPysäkin ohjaajat jännittivät etukäteen kerhoon osallistujien määrää, koska mitään ennakkoilmoittautumista ei ollut. Paikalle kuitenkin saapui muutamia lapsia ja huoltajineen ja pienen alkujännityksen laannuttua pelejä ja arvoituksia ratkaistiin yhdessä ohjaajien kanssa.

Peli-ilta sujui leppoisissa merkeissä, ja illan päätteeksi erään esikoululaisen kotona oli juttua riittänyt hyvää mainetta niittäneestä Merirosvojen aarteenjakopelistä.

MatikkaPysäkin toiminta on kerhomaista, maksutonta sekä ohjattua. Mukaan kaivataan lisää lapsia ja nuoria pelaamaan pelejä, ratkaisemaan pulmia ja arvoituksia sekä kehittämään omia matemaattisia tietojaan ja taitojaan.

Osa peleistä on suunnitellut OuLUMA-keskuksen henkilökunta sekä kerho-ohjaajat, jotka ovat pääasiassa Oulun yliopiston opettajaopiskelijoita, mutta joukosta löytyy myös lapsille tuttuja lautapelejä.

Uusia pelejä sekä pulmia kokeillaan MatikkaPysäkillä, jonka jälkeen ne julkaistaan OuLUMA-portaalissa. Pelaamisen ohessa kerhonohjaajat voivat auttaa myös matemaattisten aineiden koulutehtävien ratkaisemisessa.

MatikkaPysäkki on OuLUMA-keskuksen, Oulun yliopiston ja Kansainvälisen toimintakeskuksen Villa Victorin yhteistyössä järjestämää toimintaa, joka aloitettiin tänä syksynä. MatikkaPysäkki järjestetään Villa Victorissa (Kirkkokatu 54, Oulu) keskiviikkoiltaisin klo 17.30–19.30 joulukuun 12. päivään saakka.

Toiminta on tarkoitettu pääasiassa 5–15-vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja mukaan voi liittyä milloin tahansa syksyn edetessä.

Tervetuloa MatikkaPysäkille!

Muutama maistiainen MatikkaPysäkin peleistä ja pulmista:

Teksti: Mika Murto.

Kirjoittaja opiskelee opettajaksi Oulun yliopistossa ja tekee opintoihinsa kuuluvaa teemaharjoittelua MatikkaPysäkillä.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail