Keski-Pohjanmaa saa oman LUMA-keskuksen 5.11.2012

LUMA-viikolla 5.11.2012 Kokkolassa avataan Keski-Pohjanmaan LUMA-keskus. Avajaisten ohjelmassa on myös Valtakunnallinen LUMA-seminaari.

Valtakunnallinen LUMA-seminaari on suunnattu eri oppilaitosten opettajille, rehtoreille ja OPOille sekä yhteistyökumppaneille, joille luonnontieteiden ja matemaattisten aineiden sekä teknologian osaamisen, oppimisen ja harrastuneisuuden kehittäminen on tärkeää. Seminaarin yhteydessä tapahtuu viestikapulan vaihto eli TUKEMIA-hanke päättyy ja Keski-Pohjanmaan LUMA-keskus avataan.

Seminaarissa esitellään Tutkimalla oppii, eli TUKEMIA-hankkeen tuloksia ja kokemuksia sekä tarjotaan innostavia ajankohtaispuheenvuoroja luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian alalta.

Puheenvuoroja käyttävät muun muassa liiketoimintajohtaja Helinä Marjamaa MaintPartnerilta, Satu Ikonen KETEKiltä, professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta ja Valtakunnallisesta LUMA-keskuksesta, professori Ulla Lassi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta ja projektisuunnittelija Johanna Kutuniva Oulun eteläisestä instituutista sekä eri koulujen opettajat ja muut kutsutut esiintyjät.

Seminaari huipentuu Keski-Pohjanmaan LUMA-keskuksen avajaisiin. Perustettavan keskuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden oppimista, opetusta ja harrastuneisuutta. Toiminnan toisena tärkeänä kohderyhmänä ovat eri koulutusasteilla toimivat opettajat, joiden tärkeää työtä ja elinikäistä oppimista sekä innostuksen paloa opettamiseen pyritään tukemaan.

Tapahtumaa voi seurata suorana verkkolähetyksenä ma 5.11. klo 9.00-16.30 osoitteessa connect.regionline.fi/centria.

Lataa seminaariesite ja -ohjelma »

Seminaari on maksuton. Ilmoittautumiset 29.10.2012 mennessä osoitteessa www.chydenius.fi/luma-seminaari.

Teksti: Maija Rukajärvi-Saarela.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail