Kestävä kemia ja virtuaaliset ympäristöt tutuksi! Kemian opetuksen päivät lähenevät

Kahdeksannet valtakunnalliset kemian opetuksen päivät järjestetään 21.-22.3. Helsingin yliopiston kemian laitoksella sekä Kemian päivien & ChemBio-messujen yhteydessä Pasilan Messukeskuksessa. Aiheena ovat kestävä kemia ja virtuaaliset oppimisympäristöt.

Valtakunnalliset kemian opetuksen päivät tähtäävät tulevaisuuteen. Uutta opetussuunnitelmaa valmistellaan ja kestävän kehityksen sekä erityisesti kestävän kemian rooli on ajankohtainen. REACH-asetus on tullut voimaan ja monia opettajia askarruttavat nämä viisi kirjainta.

Nämä uudet tuulet asettavat kemian opettajan uuteen tilanteeseen, joka tulee ottaa paremmin mahdollisuutena kuin rajoituksena. Itseasiassa kestävä kemia mahdollistaa täysin uuden kontekstin kemian opetuksen aihealueiden kirjoon. Siitä nousee tuore näkökulma kemian oppisisältöihin.

Toisena aihealueena ovat virtuaaliset oppimisympäristöt. TVT on ollut osana tiedeopetusta jo yli parikymmentä vuotta. Uudet oppimisalustat, interaktiivisuus ja tablettien käyttö avaa uusia ovia.

Kolmantena aihealueena on koulu-yritys -yhteistyö. Lähtökohtana on vanha, mutta aina ajankohtainen motivointikeino: tutustutaan kemiaan juuri siellä, missä sitä käytetään. ChemBio -messuosuus on osa Kemian päiviä ja järjestetään yhteistyössä Suomalaisten kemistien seuran kanssa.

Ohjelma on suunnattu kaikille kemiaa opettaville varhaiskasvatuksesta yliopisto-opetukseen. Koulutus on maksuton ja osa perjantain työpajoista on Opetushallituksen rahoittamia.

Kemian opetuksen päivien oppimateriaali- ja posterinäyttely

Päiville voi ilmoittautua vielä posterinesittäjäksi tai oppimateriaalin näytteilleasettajaksi. Voit tuoda esille päivien pääaiheisiin tai muuhun kemian opetukseen liittyviä hankkeita, projekteja tai kokeiluja eri asteilla. Esitykset voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ole yhteydessä koordinaattoriin, niin saat tarkemmat ohjeet.

Kaikista esityksistä – myös postereista – on mahdollista kirjoittaa LUMAT-verkkolehden (ks. uusin numero) kemian opetuksen teemanumeroon artikkeli suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Ohjelma, lisätiedot ja ilmoittautuminen »

Voit ilmoittautua joko molempiin päiviin, vain toiseen tai osaan päivästä.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail