Kuusi suomalaisopettajaa eurooppalaiseen tiedeopetustapahtumaan

Miten luoda virtuaalimaailma, jossa geometrian opiskelu on innostavaa? Miten yhdistää runous ja kemian opetus? 350 luonnontieteiden opettajaa 25 maasta esittelee poikkeuksellisen hyviä opetusideoitaan ja käsityksiään luonnontieteiden opetuksesta Science on Stage -tapahtumassa, joka järjestetään 25.–28.4. Puolassa ja Saksassa.

Energisen Science on Stage -tapahtuman aikana opettajat ympäri Eurooppaa vaihtavat ajatuksia ja jakavat opetusvinkkejä keskenään. Tapahtuma kerää yhteen 350 luonnontieteiden opettajaa 24 Euroopan maasta sekä Kanadasta inspiroitumaan toistensa ajatuksista. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kahdeksatta kertaa Collegium Polonicumissa Słubicessa Puolassa. Tapahtuman avaa Puolan opetusministeri Krystyna Szumilas 25. huhtikuuta 2013 klo 16.

Tapahtumaan osallistuvat opettajat on valittu mukaan kansallisten kilpailujen kautta. Kaikki osallistujat esittelevät ständeillä opetusideoitaan ja konkreettisia vinkkejä luokkahuoneessa toteutettaviksi. Lisäksi luvassa on työpajoja ja muutama opettaja esittelee opetustaan lavalla koko yleisölle.

Suomea tapahtumassa edustaa kuusi opettajaa projekteineen:

  • Asko Aikkila, Kuusamo: Model of Solar system
  • Sakari Ekko, Turku: Sunrise Eratosthenes
  • Irma Hannula, Espoo: ARCturus
  • Eila Hämäläinen, Hollola: Tasty meat sauce and onions
  • Jussi Kytömäki, Ylöjärvi: Active Learning spaces
  • Anssi Lindell, Jyväskylä: Nanoschool

Tapahtuman tunnuslause on “Rajat ylittävää tiedeopetusta”. Sen mukaisesti Saksan Science on Stage sekä puolalainen järjestäjäkomitea Adam Mickiewicz University in Poznań -yliopistosta tarjoavat opettajille mahdollisuuden levittää opetusideoitaan eurooppalaisiin luokkahuoneisiin.

Tapahtuma isännöi verkostoitumiskokouksia, joissa kansainväliset opettajaryhmät keskustelevat pidempiaikaisesta yhteistyöstä sekä käsittelevät ajankohtaisia aiheita, kuten älypuhelimien käyttöä tiedeopetuksessa ja digitaalisen median käyttöä perusopetuksessa. Tapaamisten myötä syntyy uusia oppimateriaaleja sekä käytäntöjä opettajankoulutukseen, joita voi hyödyntää kansainvälisesti.

Mikä Science on Stage Europe?

Science on Stage (rekisteröity voittoa tavoittelematon yhdistys) tarjoaa kansainväliset puitteet opettajien eurooppalaiselle yhteistyölle, jonka päämääränä on parantaa luonnontieteiden kouluopetusta. Tavoitteena on lisätä kiinnostusta luonnontieteitä kohtaan ja sen myötä lisätä tiedeaineiden opiskelijamääriä. Yhdistys tukee opettajien verkostoitumista kehittämällä ja järjestämällä eurooppalaisia konferensseja, opettajankoulutusta ja työpajoja. Science on Stagea tukee pääasiallisesti saksalainen think ING (Gesamtmetall).

Lue lisää osoitteesta: www.science-on-stage.eu.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail