Kymmenes LUMA-keskus avataan Turkuun

Turun seudulla on toteutettu suomenkielistäkin LUMA-toimintaa jo vuosikausia, mutta varsinaista LUMA-keskusta ei ole tähän päivään mennessä perustettu. Tähän tulee muutos 8. toukokuuta, kun Lounais-Suomen LUMA-keskuksen avajaisia vietetään LUMAn Lumoa -teemaisen VIPUvarsi-tapahtuman aluksi.

Suomen LUMA-keskusten perhe kasvaa siis jälleen yhdellä jäsenellä.

Lounais-Suomen LUMA-keskus tulee näyttäytymään lapsille Lasten yliopiston nimellä ja nuorille Nuorten akatemian nimellä. Keskuksen toiminnan tavoitteena on entisestään vahvistaa Lasten yliopiston ja Nuorten akatemian toimintaa. Lasten yliopiston kesäleirien lisäksi on suunnitteilla uusia toimintamalleja Lasten yliopiston ja Nuorten akatemian toimintaan, joista osaa on jo aloitettu toteuttaa kaikessa hiljaisuudessa. Opettajille LUMA-keskuksen toiminta näkyy jo tulevana syksynä täydennyskoulutuksina Turun alueella sekä tietenkin LUMAn Lumoa –tapahtumana.

Lounais-Suomen LUMA-keskuksen johtajana toimii alkuvaiheessa Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaani Tapio Salakoski. Yhteyshenkilönä LUMA-keskuksen asioissa toimii toistaiseksi Jaani Tuura.

Lounais-Suomen LUMA-keskuksen virallinen verkkosivusto avautuu syksyllä.

 


Toinen VIPUvarsi-tapahtuma aiheella LUMAn Lumoa järjestetään Turun yliopistolla keskiviikkona 8.5.2013 klo 13.00-16.00. Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo päättynyt.

Tapahtuman aiheena on kasvatustieteellisen tiedon, taidon ja teknologian vaikuttavuus, ja niiden uudet mahdollisuudet LUMA-aineiden opetuksessa ja opettajien arkipäivässä.

Tilaisuuden alussa juhlistetaan Lounais-Suomen LUMA-keskuksen perustamista Turun yliopistoon. Avaajina toimivat Turun yliopiston vararehtori Kalle-Antti Suominen ja Kansallisen LUMA-neuvottelukunnan puheenjohtaja, prof. Maija Aksela (videotervehdyksellä).

VIPUvarsi-tapahtuman tavoitteena on synnyttää käytännönläheistä keskustelua (uuden) teknologian tarjoamista mahdollisuuksista LUMA-aineiden opetuksen piirissä työtään tekeville opettajille, tutkijoille ja kehittäjille.

Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja seuraavista aiheista:

  • Villen avulla parempaa oppimista (professori Petriina Paturi, TY)
  • Sähköiset yo-kirjoitukset, kokemuksia ja haasteita (tutkija Mikko-Jussi Laakso, TY)
  • TVT-pohjaisen opetuksen jalkautumisen haasteet koulussa (tutkija Tomi Jaakkola & akatemianprofessori Erno Lehtinen, TY)

Teksti: Jaani Tuura.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail