Iloista LUMA-keskustoimintaa 10 vuotta

Kalevalan päivänä 10 vuotta sitten vietettiin iloista juhlaa LUMA-keskustoiminnan avajaisten merkeissä. Tänään on aika muistella menneitä. Tuhansia lapsia ja nuoria sekä opettajia on ollut toiminnan parissa. Vuosien aikana on luotu yhdessä lukuisia uusia avauksia eri puolille Suomea. Lisäksi on syntynyt 18 uutta keskusta eri yliopistoihin. Nyt johdettu verkosto tunnetaan nimellä LUMA-keskus Suomi.

LUMA-keskuksen avajaisia vietettiin suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2004 Kumpulan tiedekampuksella Helsingissä. Avajaisissa vieraili yhteensä useampi sata opettajaa ja muuta kutsuvierasta. Juhlallisuuksien ja luentojen lisäksi avajaispäivänä oli mahdollista osallistua lukuisiin työpajoihin ja tutustumiskohteisiin.

Tavoitteena on ollut alusta lähtien lasten ja nuorten innostaminen LUMA-aineiden pariin sekä kaikkien LUMA-aineita opettavien opettajien tukeminen yhteistyön kautta. Keskuksen 9.12.2013 perustaneeseen ensimmäiseen johtoryhmään kuuluivat lukuisten Helsingin yliopiston asiantuntijoiden lisäksi edustajat opetusministeriöstä, Opetushallituksesta, Taloudellisesta tiedotustoimistosta TAT:ista, Kemianteollisuus ry:stä, Metsäteollisuus ry:stä, Sähkö-, elektroniikka– ja tietoteollisuus ry:stä, Teknologiateollisuus ry:stä sekä Helsingin kaupungilta.

Lähes 10 vuotta myöhemmin LUMA-keskus Suomi avattiin 8.11.2013 katto-organisaatioksi suomalaisten yliopistojen LUMA-keskuksille vahvistamaan ja edistämään niiden yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti.

“Kymmenen vuotta on ollut vilkasta rakentamisen aikaa. Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia yhteistyötahoja sekä taloudellisesti toimintaa tukeneita. Satoja aktiiveja on osallistunut kehitystyöhön. Selvästi yhdessä olemme enemmän!”, toteaa LUMA-keskustoiminnan ‘äiti’, LUMA-keskus Suomen johtaja, professori Maija Aksela.

“Suomeen on syntynyt tänä aikana yhteensä 18 keskusta: 11 LUMA-keskusta eri yliopistojen yhteyteen ja Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen yhteyteen lisäksi 7 resurssikeskusta. Yhteistyöllä on saatu aikaan monia uusia innovaatioita sekä niiden kautta paljon oivaltamisen ja onnistumisen iloa lapsille ja nuorille sekä tuettu LUMA-aineiden opetuksessa avainasemassa olevia opettajia Suomen hyvän tulevaisuuden parhaaksi. Tästä LUMA-keskus Suomen on hyvä jatkaa eteenpäin työtä hyvässä yhteistyössä opettajien ja muiden yhteistyöstä kiinnostuneiden tahojen kanssa. Toivon myös, että työtämme arvostetaan jatkossakin ja saamme työlle tarvittavat resurssit toiminnan tukemiseen eri puolilla Suomea. Iloa tänäänkin LUMA-työstä!”, Aksela jatkaa.

LUMA-keskukset tarjoavat eri puolilla Suomea lapsille ja nuorille monenlaisia aktiviteetteja ja opettajille mm. täydennyskoulutusta.

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail