Scientix toimii!

Tällä viikolla (16.-20.11.2015) vietettävä Scientix-viikko juhlistaa eurooppalaista LUMA-opetusta. Haluatko saada käyttöösi parhaat opetusmateraalit helposti, ilmaiseksi ja suomenkielelle käännettynä? Se onnistuu tiedeopetuksen verkkoportaalin, Scientixin avulla.

Scientix on luonnontieteiden opetuksen portaali, jonne on vuodesta 2009 lähtien koottu yli tuhat erinomaista opetusresurssia. Lisäksi löydät sivustolta uusinta tietoa luonnontieteiden, teknologian ja matematiikan opetuksesta ja oppimisesta.

Opetusmateriaalien hakeminen onnistuu kätevästi aiheen, avainsanan tai oppilaiden iän perusteella. Mikäli materiaalia, jota haluaisit käyttää opetuksessasi ei löydy vielä suomenkielisenä, voit klikkaamalla lähettää käännöspyynnön Scientixille. Kääntäminen alkaa heti, kun Scientixille tulee kolme pyyntöä samasta maasta.

Scientix järjestää myös erilaisia verkottumistapahtumia luonnontieteiden opetuksen projekteille, tarjoaa ilmaisen webinaarityökalun online-kokousten järjestämiseen sekä projektikirjaston, josta löydät helposti tietoa meneillään olevista LUMA-projekteista eri maissa.

16.-20.11.2015 juhlistetaan Scientix-viikkoa!

Oletko käyttänyt Scientix-portaalin opetusmateriaaleja, käynyt koulutuksissa tai osallistunut Scientixin sponsoroimille LUMA-päiville Joensuussa 2015?

Jaa muistoja, kokemuksia ja mielipiteitä hashtagilla #ScientixWorks ja osoita tukesi Scientixille Thunderclapin kautta.

Esimerkiksi 3.11. Espoossa toteutettiin kolmas kansallinen Scientix-työpaja, Luonnonväriaineet oppiainerajat ylittävässä opetuksessa. Työpajassa innokkaat opettajat kokeilivat värjäystä veriseitikki-sienellä ja pohtivat miten teeman ympärille voi rakentaa eheyttäviä ja ilmiöpohjaisia oppimiskokonaisuuksia.

Lue lisää Scientix Works -kampanjasta.

Tutustu ja tulosta: Scientix-viikon infoposterit suomeksi.

LUMA-keskus Suomi toimii Suomen Scientix-yhteystahona 2015 loppuun saakka. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta myös Suomen Scientix-lähettiläältä Jukka Rahkoselta (rahkoju(at)gmail.com).

Teksti: Jukka Rahkonen ja Maija Pollari.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail