Yhdeksäsluokkalaiset valmistautuivat lukiomatematiikkaan kesäkurssilla

LUMA-keskus Saimaa järjesti kesäkuussa Lappeenrannassa jo perinteiseksi muodostuneen Lukiomatematiikkaan valmistavan kesäkurssin (LMVKK) yhdeksäsluokkalaisille. Päämääränä oli, että kurssin jälkeen opiskelijat voisivat siirtyä turvallisin mielin ja omaan osaamiseensa luottaen lukion suuntaan.

Tavoitteena oli saada osallistujat ymmärtämään matematiikkaa konkreettisesti ja oppimaan “selättämään” tehtävien haasteita.

Kesäkurssia oli viime vuosien kokemusten ja palautteiden pohjalta muokattu enemmän tekemispainotteiseksi, mikä tuntui antavan opiskelijoille paremman tasapainon kuuntelemisen, asioiden sisäistämisen, itse laskemisen ja ryhmässä oppimisen välille. Ohjaajalle muutos tarjosi enemmän mahdollisuuksia ja aikaa henkilökohtaisiin opastusvinkkeihin. Kurssin ohjelmassa toteutetut kisat tarjosivat selvästi virtaa päiviin.

Kurssille osallistui 75 nuorta. Kurssi sujui erittäin positiivisessa ja rakentavassa hengessä. Opiskelijoiden panostus oman osaamisensa kasvattamiseen oli koko viikon vahvalla tasolla. Osalla opiskelijoista vahvistui kurssin aikana päätös valita matematiikan pitkä oppimäärä lukiossa.

Teksti: Ari Happonen.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail