StarT-festarit juhlistavat 100-vuotiasta Suomea

StarT-festareilla luovat lapset ja nuoret esittelevät oppimisyhteisöissään totettamiaan innovatiivisia projektiluomuksia. Festareita järjestetään 10:llä paikkakunnalla ympäri Suomen. Niillä palkitaan alueen parhaita projektitöitä. Pääpalkinto festareilta on pääsy kansalliseen StarT-gaalaan. Festareilla on myös suuri yleisö paikalla kannustamassa ja se voi osallistua yleisöäänestykseen. Nyt festareiden ajankohdat on julkistettu! Merkitse lähifestarisi jo nyt kalenteriin.

StarT-festareilla innovatiivisia monialaisia projekteja yleisölle esittelevät niitä toteuttaneet lapsista ja nuorista koostuvat tähtitiimit. Oppimisyhteisöt pääsevät esittelemään omia Hyviä käytänteitään toteuttaa StarTin projektiopiskelua, joista muut oppimisyhteisöt voivat oppia lisää. Festareilla on myös muuta innostavaa ohjelmaa ja ne ovat elämyksellisiä oppimistapahtumia kaikille! Media on mukana seuraamassa festareiden iloa.

Start festareilla palkitaan parhaita projektitiimejä sekä ansioituneita oppimisyhteisöjen käytänteitä toteuttaa StarTia. StarT-festareilla pääpalkinto on pääsy StarT-gaalaan. Muita palkintoja festareilla ovat mm.

  • StarT-tiedekerhot päiväkodeissa ja kouluissa sekä LUMA-keskusten tiede- ja teknologialuokissa
  • StarT-tiedeleirit
  • StarT-TET-paikat yliopistoilla tai yhteistyöyrityksissä
  • elämykselliset vierailut yhteistyöyrityksiin
  • lahjakortit ja pääsyliput

Jokainen festareille päässyt saa kunniakirjan.

StarT-gaala on elämyksellinen palkinnonjakotilaisuus, jossa jokainen sinne esille päässyt palkitaan merkittävällä elämys- tai rahapalkinnolla. Jaossa on jopa 1000€ palkintostipendejä tähtitiimeille ja ohjaajille!

StarT-festareiden ajankohdat ja paikkakunnat keväällä 2017

15.3. Keski-Suomi (Jyväskylä)
28.3. Keskipohjanmaa (Kokkola)
29. – 30.3. Kainuu & Pohjois-Pohjanmaa (OAMK, Oulu)
30.3. Lappi (Rovaniemi)
30. – 31.3. Itä-Suomi (Joensuu)
4. – 5.4. Pirkanmaa & Etelä-Pohjanmaa (TAMK, Tampere)
6. – 7.4. Uusimaa (Tiedekeskus Heureka, Vantaa)
11. – 12.4. Etelä-Karjala & Kymenlaakso (Lappeenranta)
12. – 13.4. Satakunta & Varsinais-Suomi (Turku)
25. – 26.4. Päijät-Häme (Lahti)

Ilmoittaudu StarTiin 15.12.2016 mennessä.

LUMA-keskus Suomi toteuttaa StarT-hankkeen osana Suomi 100 -juhlavuotta.
Teksti: Jenni Vartiainen.

Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail