Pulmaario yhdistää toiminnallisen matematiikan ja ohjelmoinnin alkeet – tilaa ilmainen koulutus

Pulmaario (ruots. Kluraklubb) on kymmenen tunnin kestoinen oppikokonaisuus, jossa toiminnallinen matematiikka yhdistyy ohjelmoinnin alkeisiin viiden eri teeman ympärille. Oppitunnit on koottu oppaaksi, joka on vapaasti saatavilla kenen tahansa käyttöön sekä suomeksi että ruotsiksi. Myös englanninkielinen tiiviimpi opas on tulossa kesän 2017 aikana.

Pulmaarion on kehittänyt Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus (osa LUMA-keskus Suomi -verkostoa) yhdessä pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen kanssa erityisesti kirjastojen 9–13-vuotiaille suunnattuun toimintaan. Oppisisällöt sopivat erinomaisesti myös esimerkiksi perusopetuksen alaluokkien matematiikan tunneille tai tiedekerhoihin elävöittämään opetusta, tukemaan ilmiöpohjaisuutta sekä täyttämään opetussuunnitelman ohjelmointia koskevat vaatimukset.

Ohjaajan opas ja tukimateriaalit löytyvät Pulmaarion sivustolta »

Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus tarjoaa pyynnöstä oppimisyhteisöille ilmaisia koulutuksia Pulmaarion käyttöön – ota yhteyttä osoitteeseen linkki@cs.helsinki.fi.

Teksti: Virpi Sumu. Kuva: Marja Hautala.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail