Tutkijoiden yö tulee ensi viikolla neljääntoista kaupunkiin

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö järjestetään ensi viikon perjantaina 29.9.2017 yhteensä 14 paikkakunnalla. Ohjelmassa on esimerkiksi luentoja, viihteellisiä tiede-esityksiä ja työpajoja kaikilta tieteen aloilta. Mukaan odotetaan yli 20 000 tieteennälkäistä osallistujaa ja satoja eri alojen tutkijoita. Ohjelma on kaikille avoin ja ilmainen.

Tutkijoiden yö -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2005 lähtien syyskuun viimeisenä perjantaina sadoissa kaupungeissa eri puolilla Eurooppaa. Tapahtuman tarkoitus on tehdä tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle sekä esittää tutkijanura houkuttelevana vaihtoehtona.

”Tieteellinen tutkimus nauttii vahvaa luottamusta kansan keskuudessa, mutta sen tärkeys ja luomat sovellukset heijastuvat käytännön elämään viiveellä. Siksi tutkimuksen vaikutus voidaan kokea kankeaksi median muokatessa maailmankuvaa yhä nopeammin. Tutkijoiden yön tavoitteena on korostaa asiantuntijoiden ja perustutkimuksen merkitystä”, tapahtuman koordinaattori, akatemiatutkija Janne Pakarinen kertoo.

Tieteeseen tutustutaan työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tiede tulee myös paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään. Esimerkiksi Turussa tutkijat keskustelevat tuomiokirkossa, Kuopiossa tutkijat hyppäävät paikallisbussiin ja Helsingissä järjestetään tiededisco.

Lisätietoja:

http://www.tutkijoidenyo.fi/

http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about/researchers-night_en


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail