Kaikille ajankohtainen, avoin ja ilmainen verkkokurssi Ympäristötaloustieteen perusteista

Jokainen sukupolvi ansaitsee puhtaan ja terveen planeetan, johon rakentaa tulevaisuutensa. Mutta onko se tarjolla tämän päivän nuorille? Ilmastonmuutos, merien happamoituminen ja monimuotoisuuden tuhoaminen vaarantavat elämän ehtoja ja jopa ravinnon tuotantoa.

Muutos on saatava aikaan. Tie kohti kestävää yhteiskuntaa edellyttää luonnontieteen, taloustieteen ja politiikan yhdistämistä. Sitä tarjoaa uusi tieteenala, ympäristötaloustiede, joka on kestävän kehityksen taloustiedettä.

Ympäristötaloustieteen kurssi johdattaa uudenlaiseen tietoon: lukion biologian, maatiedon ja yhteiskuntaopin tiedot täydentyvät ja jäsentyvät uudeksi ajatteluksi, ympäristöpolitiikan teoriaksi. Kurssilla teoriaa sovelletaan ilmastonmuutoksen hillintään, Itämeren suojeluun, luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen ja taloudelliseen kasvun ympäristöllisten edellytyksiin.

Opettajana toimii Ympäristöekonomian professori, Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtaja ja Itämeripaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen.

Helsingin yliopisto tarjoaa myös Ilmasto-nyt MOOC ja Suomen metsät-MOOC. Lisätietoa kursseista sivulla http://mooc.helsinki.fi/


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail