Päiväkodeilla ja kouluilla mahdollisuus toivoa StarT-kerhoja – Professoriliitto yhteistyökumppaninamme

LUMA-keskus Suomi tarjoaa päiväkodeille ja kouluille mahdollisuutta StarT-tiede- ja teknologiakerhoihin. Professoriliitto on mukana tukemassa toimintaa.

StarT-kerhoja järjestetään eri puolilla Suomea joulukuussa 2017 – ­tammikuussa 2018. Kerho voidaan toteuttaa virtuaalisesti esimerkiksi videoiden avulla tai fyysisesti kokoontumalla viikoittain tekemään yhdessä hauskoja kokeita ja projekteja. Kerhoissa toivotaan toteutettavan StarT-oppimisprojekti.

Professoriliiton jäsenet voivat tutkimusryhmänsä kanssa toimia StarT-kerhojen kummeina. Kummi voi halutessaan esimerkiksi vierailla kerhossa tai kutsua kerholaisia seuraamaan oman alansa tutkimusta. Kummi voi olla myös muilta kuin matematiikan, luonnontieteiden tai teknologian aloilta. Kerho voi toimia esimerkiksi professorin omassa entisessä päiväkodissa tai lähikoulussa, tai vaihtoehtoisesti LUMA-keskus Suomen hankkimassa kohteessa.

Professorikummi toimii kerhossa erityisesti esikuvana ja innostajana.

Suomessa tehtävän tutkimuksen tulevaisuus on tämän päivän lapsissa. On tärkeää, että me professorit edistämme tieteestä innostunutta ilmapiiriä, joka ohjaa lapsia ja nuoria uteliaaseen havainnointiin ja rohkaisee uuden tiedon soveltamiseen,” toteaa Professoriliiton varapuheenjohtaja Jouni Kivistö-Rahnasto.

Lisätietoja StarT-kerhoista ja toiveet niistä 15.11. mennessä »

Lisätiedot: info@start.luma.fi tai 050 311 8015 / Essi Purhonen.

(Professoriliiton jäsenten ilmoittautuminen kerhokummeiksi)

Teksti: LUMA-keskus Suomi & Professoriliitto. Kuva: Essi Purhonen.

 

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail