StarT:ista tukea monialaisten oppimiskokonaisuuksien tai teemaopintojen toteuttamiseen

Ilmoita päiväkotisi, koulusi, lukiosi, opetusryhmäsi tai muu oppimisyhteisösi 30.11. mennessä mukaan StarT:iin täksi lukuvuodeksi, niin saat meiltä materiaalit käyttöösi ja tukea toteutukseen.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 kunniaksi LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu pääasiassa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarTissa opitaan yhdessä opiskelemalla ilmiölähtöisesti ja projektimaisesti. StarT on kaikille luokka-asteille mielekäs tapa oppia yhdessä erityisesti matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologiaa, yhdistäen niitä luontevasti muihin tieteisiin, taiteisiin, liikuntaan sekä lasten ja nuorten omiin kiinnostuksen kohteisiin. Tavoitteena on, että StarT on koko oppimisyhteisön yhteinen asia.

StarT ei ole ylimääräistä, vaan tapa toteuttaa uusia opetussuunnitelmia. Opiskelujaksot voivat olla lyhempiä tai pidempiä, omia kurssejaan tai jopa koko lukuvuoden kestoista toimintaa. StarTin hengessä voi opiskella myös kerhoissa ja muissa harrastusryhmissä tai vaikka kotona.

LUMA-keskus Suomi tukee opetussuunnitelmien toteuttamista StarTin hengessä tarjoamalla oppimisyhteisöille ideoita, sähköisiä materiaaleja, konkreettista tukea (mm. StarT-lähettiläitä) sekä maksutonta koulutusta.

Yhdessä hyvää tulevaisuuteen!

StarT on LUMA-keskus Suomen tarjoama pysyvä toimintamalli, johon viime lukuvuonna 2016–2017 osallistui yli 800 oppimisyhteisöä 36 maasta.

Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. StarT-toiminnan toteutuksessa laaja yhteistyö yhteiskunnan eri toimijoiden, kuten yritysten kanssa tarjoaa lapsille ja nuorille ymmärrystä LUMA-aineiden merkityksestä yksilölle, yhteiskunnalle ja ympäristölle sekä näkymän tulevaisuuden uravaihtoehtoihin.

Keskeinen osa kansallisen ja kansainvälisen StarT-yhteisön toimintaa ovat innostavat, elämykselliset tapahtumat, joissa jaetaan oppimisen iloa ja tekemisen riemua. Kevätkausi kulminoituu eri puolella Suomea pidettäviin alueellisiin StarT-festivaaleihin sekä loppukeväästä pidettävään StarT-gaalaan, joka on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan lukuvuosittainen huipentuma.

Festivaaleilla ja gaalassa palkitaan ansioituneita tiimejä ja oppimisyhteisöjäkin elämys- ja rahapalkinnoin, gaalassa vieläpä International LUMA StarT Award ja International LUMA StarT Education Award -palkinnoin.

Ottakaa StarTti lukuvuonna 2017–2018

Kaikki tiedustelut StarT:ista voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@start.luma.fi.

Kerro mahdollisuudesta kollegoillekin

#startluma #suomi100finland

Teksti: Outi Haatainen. Kuva: Maija Aksela.

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail