LUMA-keskus Suomen tiede- ja teknologialuokkatoiminta laajenee Lahteen

Lahden yliopistokampukselle Niemeen avataan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian oppimista edistävä ja tukeva tiedeluokka. Tiedeluokka Solu on neljästoista LUMA-keskus Suomen piirissä.

Helsingin yliopiston tiloihin on remontoitu laboratorio ja monitoiminen kerhotila, joita hyödynnetään kaikenlaiseen LUMA-toimintaan ja opetukseen, esimerkiksi tiedekerhojen, -klubien ja pajojen pitämiseen. Tiedeluokka toimii moni- ja poikkitieteellisenä oppimisympäristönä kaikille opetusasteille. Se mahdollistaa kouluille sellaisten töiden tekemisen, joita niiden ei ole välttämättä mahdollista tehdä omissa tiloissaan. Tiedeluokassa voi muun muassa monistaa DNA:ta, erotella kasvien väriaineita kromatrografialla tai opetella kartanlukua lisätyn todellisuuden hiekkalaatikon avulla. Tiedeluokka auttaa osaltaan varmistamaan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamisen perustaa Päijät-Hämeessä.

Tiedeluokkatoiminnan käynnistämiseen liittyy kaksivuotinen ESR-hanke LUMA Tiedeluokka – tukea nuorten koulutusvalintojen tekemiseen. Hankkeen tavoitteena on tukea nuorten opiskeluvalintojen tekemistä ja niiden pysyvyyttä erityisesti koulutuksen nivelvaiheissa (yläkoulu – toinen aste ja toinen aste – korkeakoulu).

Tiedeluokan viralliset kutsuvierasavajaiset järjestetään Niemen kampuksella tiistaina 21.11.2017 alkuillasta. Tiedeluokan saapuu avaamaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Tervehdykset kuullaan myös Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralta ja LUMA-keskus Suomen johtaja Maija Akselalta. Avajaisissa julkistetaan tiedeluokan nimi ja logo.

Lisätietoja avattavasta tiedeluokasta »

Yhteystiedot Päijät-Hämeen LUMA-keskuksessa:


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail