Ope­tus­mi­nis­te­riöi­den ja opet­ta­ja­jär­jes­tö­jen edus­ta­jia eri puo­lil­ta maa­il­maa vie­rai­li tu­tus­tu­mas­sa LUMA-toimintaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Opetusalan ammattijärjestö (OAJ) yhteistyötahoineen järjestävät Helsingissä 14.–15.3.2019 kansainvälisen International Summit on the Teaching Profession (ISTP) 2019 -tapahtuman lukuisten maiden opetusministeriöiden ja opettajajärjestöjen johdolle ja muulle henkilöstölle. Tapahtuman teemoina painottuvat varhaiskasvatus, jaettu ja osallistava johtajuus sekä kestävyyshaasteet koulutuksessa. Suomeen saapuu opetusministereitä tai varaministereitä yhdessä opettajajärjestön puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kanssa lähes 20 maasta, mm. Belgiasta, Etelä-Koreasta, Georgiasta, Hong Kongista, Espanjasta, Irlannista, Iso-Britanniasta (ja Skotlannista), Latviasta, Moldovasta, Portugalista, Puolasta, Ruotsista, Singaporesta, Sloveniasta, Sveitsistä, Tšekistä, Venäjältä, Vietnamista ja Virosta. 

Tapahtuman edellä 13.3.2019 tapahtuman osallistujille tarjottiin mahdollisuuksia tutustua suomalaisiin päiväkoteihin, kouluihin ja muiden opetusalan kehittäjien toimintaan. Yhtenä tutustumiskohteena oli LUMA-keskus Suomi -verkoston hallinto.

Vieraat Hong Kongista, Tanskasta ja Virosta kuulivat mm. LUMA-keskus Suomen johtajan, professori Maija Akselan yleisesityksen toiminnasta sekä professori Juha Oikkosen esityksen innovatiivisesta Pulmaario-konseptista. Kysymysten ja keskustelun jälkeen oli vuorossa vielä tutustuminen yhteen LUMA-keskus Suomen tiede- ja teknologialuokista; Kemianluokka Gadoliniin.

Kuva: Lauri Vihma.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail